PSD București cere RETRAGEREA sprijinului politic pentru viceprimarul Capitalei. Bădulescu: Documentul nu e semnat

PSD București cere RETRAGEREA sprijinului politic pentru viceprimarul Capitalei. Bădulescu: Documentul nu e semnat
Publicat: 27/01/2019, 16:27
Actualizat: 26/03/2019, 13:54

PSD București a cerut retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, potriviti unor surse din conducerea organizației.

„Este propunerea conducerii PSD București. Îi vom retrage sprijinul în mod obligatoriu, îl vom înlocui din din funcție și-l vom exclude din partid pe Bădulescu. Organizațiile de sector, cu excepția organizației din Sectorul 3, ne-au cerut acest lucru,” au declarat pentru Mediafax, surse din conducerea PSD București.

Lui Aurelian Bădulescu i se reproșează declarațiile critice la adresa conducerii partidului, a președintelui și secretarului general, Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu.

„Sunt trei motive. Bădulescu a făcut niște declarații absolut penibile referitor la conducerea partidului, cu jigniri la televizor. L-a criticat oribil pe Liviu Dragnea și pe Codrin Ștefănescu. Dragnea nu i-a răspuns, dar Ștefănescu i-a și răspuns la o emisiune TV, când i-a spus că e trivial și un golan și că va cere excluderea sa din partid. Membrii PSD au fost șocați de limbajul lui Bădulescu. Doi la mână, o mare parte din consilierii PSD, de la municipiu și toți de la sectoare îl consideră un sabotor în ceea ce înseamnă politicile PSD în Primăria Capitalei. Mai mult, deși s-a zvonit că e omul lui Firea, a avut curaj să se dea și la Firea. El bate toba că nu PSD l-a pus viceprimar, ci a fost un vot în consiliu, că au avut încredere în el,” au mai spus sursele social-democrate.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a replicat că documentul nu e asumat de conducerea PSD București.

„Până la acest moment, organizația de București nu a confirmat acest document. De aceea cred că ne și pripim și tot încearcă punerea lui în discuție, dar deocamdată nu și-l însușesc, nu are dată, nu e semnat. Trebuie să fie și asumat să producă efecte,” a declarat pentru Mediafax, Aurelian Bădulescu.

Sâmbătă, când Bucureștiul era terorizat de căderea crengilor înghețate sau chiar a copacilor pe străzi, viceprimarul Aurelian Bădulescu era surprins când reporterii Mediafax l-au întrebat dacă se poate interveni preventiv la copacii care prezintă risc mare de rupere.

„Ați sunat să mă luați la mișto?” a întrebat Bădulescu.

El nu a considerat că ar fi nevoie de un comandament de urgență, deoarece nu există o rețetă pentru ce se întâmplă acum în București.

„Intervenim punctual pe fiecare situație în parte la acest moment. Nu am ce comandament să fac deocamdată. M-ați sunat să vă spun ce facem acum. Deocamdată intervenim pe fiecare situație în parte.Nu avem o rețetăla momentul acesta pentru situația asta”, a precizat Bădulescu.

ISU București-Ilfov aprecia drept fără precedent situația provocată de ploaia înghețată, care a necesitat peste 2.000 de intervenții ale pompierilor în 24 de ore.

„Conform statisticii orei 12:00, mai sunt 60 de cazuri în desfășurare, mă refer aici la îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil și autoturisme. În total, de la ora 6:00, sunt 236 de solicitări distincte. Voi reveni la situația zilei de ieri, care a fost una fără precedent, cel puțin pentru acest tip de fenomen meteo – freezing rain -, o situație deosebită, pentru că din cursul serii de vineri până sâmbătă dimineață au fost doar 115 solicitări și apoi, în decurs de doar câteva ore, numărul lor a fost de șapte ori mai mare, iar statistica pe 24 de ore ne arată că au fost 1.800 de cazuri„, a precizat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU București-Ilfov.

Pentru rezolvarea tuturor urgențelor, a fost dispusă suplimentarea turelor de serviciu cu pompieri din turele libere. „Unele dintre ele au plecat de dimineață din subunitate și până la schimbarea turei nu s-au mai întors decât dacă li s-au stricat accesoriile, drujbele și așa mai departe”, a mai spus Daniel Vasile.