• Publicat:
Politică

PSD cere, într-un proiect de lege, suspendarea ratelor bancare: ”Mai târziu va fi prea târziu”

PSD cere, într-un proiect de lege, suspendarea ratelor bancare: ”Mai târziu va fi prea târziu”

Parlamentarii PSD vor depune, joi, în Parlament un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație, până la sfârșitul anului, în contextul epidemiei de coronavirus.

„PSD va depune astăzi în Parlament un proiect de lege care prevede suspendarea la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație.

Măsura se va aplica tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv.Suspendarea ratelor bancare va opera până la finalul anului 2020. Durata contractuală se va prelungi corelativ”, se anunță într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

„Guvernul trebuia să ia măsuri curajoase, ferme și clare de susținere a populației și a mediului de afaceri. Am văzut, în schimb, multă șovăială și o lipsă totală de reacție rapidă. Suntem într-o luptă contracronometru. Mai târziu va fi prea târziu. Suspendarea plății ratelor bancare este o măsură de sprijin a populației în confruntarea cu criza economică generată de epidemie și solicitată de tot mediul de afaceri”, a declarat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Inchide