PSD Gorj, despre anunțul Vioricăi Dăncilă: Cred că s-a spus foarte clar că vom avea o măsurătoare pe fiecare candidat

Redactor:
Loredana Ficiu
PSD Gorj, despre anunțul Vioricăi Dăncilă: Cred că s-a spus foarte clar că vom avea o măsurătoare pe fiecare candidat
Președintele PSD Gorj Mihai Weber a declarat, pentru MEDIAFAX, legat de nunțul Vioricăi Dăncilă, potrivit căruia dacă partidul îi va cere să candideze la președinție o va face, că în momentul de față se fac niște sondaje, iar rezultatul acestora va fi hotărâtor pentru desemnarea candidatului.

„Eu zic că sunt lucruri care s-au interpretat în fel și chip. Cred că s-a spus foarte clar că vom avea o măsurătoare pe fiecare candidat în parte și sigur că, atunci când se va decide o direcție, o persoană, o variantă, atunci tot partidul trebuie să își concentreze energiile astfel încât persoana respectivă să aibă cele mai mari șanse să câștige președinția României. Și-au anunțat anumiți colegi intenția de a candida, de aceea e necesară această măsurătoare, acest sondaj, să vedem care e potențialul fiecăruia dintre cei care și-au anunțat intenția, iar doamna premier a spus cât se poate de clar, că dacă partidul îi va cere acest lucru, am ascultat și eu cu foarte mare atenție, dacă nu există altă soluție sau dacă toate direcțiile converg către dânsa, pentru a nu se considera că face pas în spate atunci când i se cere sau că este un act de lașitate, asta a spus, că dacă va fi cazul, dar în niciun caz nu a spus 《voi fi eu în mod hotărât, obligatoriu, îmi doresc și așa mai departe》. Haideți să nuanțăm exact discuțiile!”, a declarat Mihai Weber, președintele PSD Gorj, pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă este împotriva candidaturii lui Dăncilă, Weber a completat: „Nu, nu am nimic împotrivă. Dimpotrivă, cred că este un om care a dovedit, în ultima perioadă, că are și capacitate de a coagula, de a administra și are toate atuurile să poată să candideze, dar ține numai strict de dorința pe care echipa partidului o va spune și sigur având în spate ceva foarte clar fundamentat, deci niște măsurători extrem de obiective. E posibil să măsoare și un candidat independent, candidat sau persoană care nu face parte din tabăra simpatiilor ideologiei social-democrate, e foarte bine să se vadă exact care e dorința cetățenilor, care este dorința electoratului, că asta ne dorim, că dacă nu ții cont de ceea ce își doresc oamenii, pleci cu șanse minime, dacă te pliezi exact pe dorința cetățenilor, atunci sigur că pleci din altă poziție”

Președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, joi, că dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidențiale, va accepta ce spune formațiunea și nu va da înapoi, menționând însă că opțiunea sa este să meargă în spatele altui candidat.

 

Tags:
Inchide