PSD, prima ședință CEx din an. Ce vor discuta social-democrații, după ultimele PLECĂRI din partid. IORDACHE: Vor fi decizii politice, despre cum ne poziționăm în viitor

PSD, prima ședință CEx din an. Ce vor discuta social-democrații, după ultimele PLECĂRI din partid. IORDACHE: Vor fi decizii politice, despre cum ne poziționăm în viitor
Publicat: 02/02/2019, 13:10
Actualizat: 13/02/2019, 15:19

Tot duminică, după Comitetul Executiv se vor întâlni și grupurile parlamentare ale PSD pentru a stabili membri în Biroul Permanent la Camera Deputaților și Senat, cât și pentru a face noi nominalizări în pentru unele comisii de specialitate ale Parlamentului. Deciziile cu privire la birourile permanente vin și în contextul în care Georgian Pop, care era secretar al Biroului Permanent al Camerei, a anunțat zilele trecut că demisionează din PSD și se alătură Pro România.

La ședința CEx a partidului va participa și premierul Viorica Dăncilă, care este și președinte executiv al PSD. Surse politice au precizat, pentru MEDIAFAX, că ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici va fi și el prezent la reuninea social-democraților.

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a spus, pentru MEDIAFAX, că va fi prezentat și proiectul de buget pentru 2019, care urmează să fie votat marți de Guvern, iar apoi intră în procedură parlamentară. Social-democratul a precizat că e prea devreme să fie discuții despre alegeri.

„La partid vor fi decizii politice, în funcție de cum ne poziționăm în viitor. Acolo unde au fost probleme în anumite organizații, de exemplu, Brăila, unde a plecat Tudose, acolo o să se numească o conducere interimară. La CEx vom discuta chestiunii de partid, de organizare, de eficientizare, iar la grupuri, prioritățile legislative. Sunt câteva comisii unde nu avem președinți, vicepreședinți și așa mai departe. Chestiuni organizatorice. E normal să se facă nominalizări pentru Biroul Permanent și la Cameră și la Senat, completări la comisii. Se va prezenta în CEx și proiecția de buget ce va intra în dezbatere în Parlament, săptămâna viitoare, după ce o votează marți Guvernul”, a declarat Florin Iordache, sâmbătă, pentru MEDIAFAX.

Fostul ministru al Afacerilor Europene, Victor Negrescu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că o temă abordată la CEx al PSD va fi bugetul pe 2019. El a precizat că trebuie să existe dialog între toți membrii Comitetului Executiv, iar în cazul în care vor fi discuții pe grupulețe între social-democrați, atunci „responsabilii să își asume”.

„În CEx al PSD se va discuta despre buget. Un subiect foarte important pentru viitorul României. Trebuie găsite cele mai bune soluții pentru ca autoritățile locale să fie mulțumite. Nu în ultimul rând trebuie crescut bugetul pentru investiții continuând creșterea veniturilor. Ne trebuie un buget realist raportat la programul de guvernare. Sunt convins că prin dialog vom găsi în echipă cele mai bune soluții. Toți trebuie să ne implicăm. Dacă se merge pe discuții pe grupulețe atunci responsabilii să își asume”, a afirmat Victor Negrescu.

Despre demisiile din ultima perioadă din PSD, Negrescu consideră că „trebuie trecut peste mize personale și reunificată stânga românească”.

„Eu sper ca PSD să transmită un mesaj de unitate în contextul politic actual și al plecărilor din partid. Trebuie trecut peste mize personale și reunificată stânga românească. PSD este cel mai mare partid din România și trebuie să își asume această responsabilitate dacă nu vrea ca erodările să continue. Consider însă că putem discuta despre aceste lucruri în partid și cred că trebuie să gândim o nouă strategie pentru Partidul Social Democrat”, a conchis social-democratul.

În această săptămână mai mulți social-democrați au demisionat din PSD și au aderat la Pro România.

Astfel, fostul premier Mihai Tudose a anunțat că se înscrie în partidul lui Victor Ponta, afirmând că a constatat cu tristețe că o parte din actuala echipă de conducere a PSD a înlocuit agenda publică cu agende personale.

Și deputatul Georgian Pop a anunțat, joi, că demisionează din PSD și se înscrie în Pro România, precizând că cei care conduc în prezent PSD nu înțeleg că prin politică trebuie să unești oamenii și că de când este președintele PSD, Liviu Dragnea a divizat întreaga societate. Pop era secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

De asemenea, deputatul Oana Silvia Vlăducă a anunțat că demisionează din PSD pentru a se înscrie în Pro România, precizând că multe din valorile partidului s-au pierdut de când formațiunea „a intrat în zodia nefastă a unui lider nefast”. Tot vineri, deputatul Corina Bogaciu, care a demisionat din PSD în luna noiembrie a anului trecut, a anunțat că s-a înscris în Pro România.

Nu în ultimul rând, senatorul Adrian Țuțuianu, exclus anul trecut din PSD, a aderat la formațiunea fondată de fostul premier Victor Ponta.

foto: Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase