Scandalul din ALDE continuă: Daniel Constantin se transformă într-un procesoman care va pierde bătălii

Scandalul din ALDE continuă: Daniel Constantin se transformă într-un procesoman care va pierde bătălii
Publicat: 12/04/2017, 14:38
Actualizat: 26/03/2019, 02:14

„Daniel Constantin se transformă într-un procesoman de meserie și va pierde bătăliile în justiție, așa cum le-a pierdut pe cele politice și de imagine. În plan politic, 37 de filiale au organizat delegații permanente județene în cadrul cărora s-a solicitat organizarea unui congres. A fost voința marii majorității a colegilor domnului Constantin, pe care acesta nu a acceptat-o. Domnului Constantin îi este frică, în continuare, de democrație și nu are curajul să participe într-un proces democratic. Din contră, domnia sa a început o campanie publică de denigrare a propriului partid. Retragerea sprijinului politic, venită în urma unui vot covârșitor, a fost rezultatul firesc al acestei campanii. În plan juridic, acuzațiile domnului Constantin nu au nicio acoperire legală. Sunt doar rezultatul unor frustrări personale”, a transmis Dian Popescu, într-un comunicat de presă.

Acesta mai spune că Daniel Constantin reacționează în asemenea manieră deoarece „nu i-a reușit șantajul la adresa lui Călin Popescu-Tăriceanu”.

„Are un caracter duplicitar, care afirmă public că nu are nimic cu partidul, ci cu domnul Tăriceanu. Dar a dat în judecată partidul. A contestat în instanță toate delegațiile permanente care au cerut organizarea congresului extraordinar al partidului. Deci contestă și activul de partid. Iar în țară, deja au început să aibă loc procesele intentate de Constantin & camarila sa politică și avem o veste bună! Primele procese le-a pierdut. Delegațiile permanente contestate au fost statuare”, mai spune Popescu.

Daniel Constantin a confirmat miercuri, pentru MEDIAFAX, că, după Paște, va depune în instanță o sesizare privind revenirea la forma anterioară pentru nerespectarea protocolului de fuziune, mai precis desființarea ALDE și revenirea la PLR și PC. Cele două formațiuni politice au fuzionat în vara lui 2015.