Senator PNL, avertisment către liberali: Mimăm o luptă cu PSD, dar oamenii văd că nu ne opunem cu adevărat

Senator PNL, avertisment către liberali: Mimăm o luptă cu PSD, dar oamenii văd că nu ne opunem cu adevărat
Publicat: 29/01/2017, 16:58

În viziunea senatorului PNL, „principiile liberale sunt strigate în stradă și apărate de doar câțiva politicieni”.

„În anii ’90 PNL era în stradă împotriva celor care voiau să ia prizonier statul de drept. La mineriade, alea reale nu cele din mintea lui Liviu Dragnea, PNL-iștii erau în stradă și au avut cel mai mult de suferit. Erau în stradă nu să apere un om, ci ca să apere niște principii”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

În acest context, Cîțu le transmite colegilor săi de partid că sunt prea „absorbiți de lupta internă”.

„Uităm că aproape nimeni nu mai susține principiile liberale. Iar în timp ce noi ne luptăm între noi PSD distruge liberalismul și ia prizonier statul de drept. Nu pot să înțeleg de ce nu ne luptăm (și) cu PSD. Mimăm o luptă, dar să știți că oamenii văd ceea ce văd și eu. Văd că nu ne opunem cu adevărat PSD-ului. Și încă ceva, cred că trebuie să-l susținem mai mult pe Președinte în aceste zile”, a mai scris Cîțu.

Președinții de organizații ai PNL se întâlnesc, duminică, pentru pentru a decide când va fi organizat congresul în care să fie aleasă noua conducere. În acest moment în partid sunt două curente: unii dintre lideri vor organizare unei Convenții rapid, alții, printre care și șefa interimară Raluca Turcan, optează pentru alegeri în mai iunie.

Fostul PDL, reunit în jurul fostului secretar general Vasile Blaga, cere ca alegerile interne să aibă loc de „sus în jos” și îl susțin la conducerea partidului pe deputatul Cătălin Predoiu, vicepreședinte al Camerei. Foștii democrați-liberali s-au reunit recent la Ogrezeni, într-o întâlnire informală și au stabilit că cel mai bine ar fi ca în luna martie să aibă loc Convenția pentru alegerea conducerii partidului.

De cealaltă parte, fostul PNL susține că alegerile ar trebui să se facă de „jos în su:s, iar Convenția ar trebui să aibă loc în mai, iunie. Surse din partid au afirmat, pentru Mediafax, că fostul PNL vrea să se prezinte la alegeri cu un singur candidat, fiind vehiculată o posibilă candidatură la șefia partidului a actualului secretar general interimar, Marian Petrache, însă acesta nu și-a asumat-o până acum.