VIDEO | Sorin Grindeanu, despre cele trei OUG anunțate de Marcel Ciolacu: Nu s-a tras linie. Decizia este să nu creștem taxe

Publicat: 17/08/2023, 16:13
Actualizat: 17/08/2023, 16:24

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vorbit într-un interviu la Antena 3, despre cele trei ordonanțe, pe care premierul Marcel Ciolacu a anunțat că dorește să le adopte. Grindeanu a spus că nimic nu este bătut în cuie. Guvernul este la nivel de scenarii.

Prim-ministrul va merge la Bruxelles, pentru a discuta despre ținta de deficit, de 4,4%, pe 28 august, însoțit de o echipă de miniștri, printre care și Sorin Grindeanu.

Ciolacu are minsiunea de a-i convinge pe oficialii europeni că este nevoie de o renegociere a țintei de deficit asumate de țara noastră. Grindeanu are încredere că premierul va reusi ce și-a propus.

Marcel Ciolacu știe foarte bine să negocieze, e un foarte bun negociator și un foarte bun roman. Știe foarte bine ce face, a declarat Grindeanu.

Grindeanu consideră că este necesară această deplasare a premierului la Comisia Europeană, întrucât „trebuie să arăți determinarea și să le spui că vrem să îndeplinim bornele din PNRR”.

Și ideea europarlamentarului Victor Negrescu, de a solicita Comisiei Europene scoaterea costurilor directe aferente ajutorului acordat Ucrainei și Republicii Moldova deficitul bugetar, este una bună, în opinia ministrului Grindeanu. 

În momentrul în care am intrat în deficit excesiv nu era războiul din Ucraina. În pandemie s-a intrat în procedură de deficit, în mandatul lui Florin Cîțu. Impactul asupra economiei țîrii noastre e mai mare decât asupra unor țări care nu se află la granița cu Ucraina, a mai spus Sorin Grindeanu.

„Nu sunt finanțist, nici nu mai am timp să fac și alte facultăți”

Sorin Grineanu a declarat că nu este finanțist și nici nu mai are timp să devină. Însă, înțelege că anumite măsuri trebuie luate. În caz contrar, vom ajunge, într-un final, la suspendarea fondurilor europene și la o amendă de 0,5% din PIB.

În acest moment, premierul lucrează cu miniștrii săi, la definitivarea ordonanțelor. Totul este la nivel de scenarii, a spus Grindeanu, care a povestit că ministrul Finanțelor se prezintă la ședințele de coaliție și pune pe masă fiecare idee însoțită de impactul pe care l-ar avea.

Ministrul Grindeanu a transmis că nimeni nu dorește nici creșterea taxelor, nici introducerea altora. „Decizia este luată să nu punem taxe noi”, a subliniat Sorin Grindeanu.

Cu toate acestea, în cele trei ordonanțe vor apărea modificări fiscale. Sorin Grindeanu susține măsuri legate de taxarea multinaționalelor, de repatrierea profiturilor și de suprataxarea băncilor, ca în cazul Italiei.

Însă, PSD „nu este singur la guvernare” și nu poate lua singur aceste decizii, spune Grindeanu, cunoscută fiind reticența partenerilor de la PNL referitoare la aceste modificarea regimului fiscal pentru mediul privat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto