Sorin Grindeanu, despre votul privind creșterea salariilor demnitarilor: „Indemnizația de acum e absolut decentă. Este decent. Nu există motive să fie crescută”

Sorin Grindeanu, despre votul privind creșterea salariilor demnitarilor: „Indemnizația de acum e absolut decentă. Este decent. Nu există motive să fie crescută”
Sursa: Eduard Vînătoru/MEDIAFAX FOTO
Publicat: 22/09/2022, 13:57

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că votul din Senat privind majorarea indemnizațiilor demnitarilor a reprezentat pentru el o „surpriză” și spune că nu i se pare că o astfel de măsură era necesară.

Totodată, Grindeanu a criticat și „spiritul ăsta de a vota cam tot ce vine din partea unei formațiuni din coaliție”, despre care spune că „nu e totdeauna corect”.

„Sunt parlamentar. Eu zic că indemnizația de acum e absolut decentă. Este decent. Nu există motive să fie crescută. Pentru mine a fost o surpriză votul din Senat de ieri (miercuri – n.red.), dar camera decizională e Camera Deputaților. Am convingerea, de fapt am și discutat cu liderul de grup, e și decizia PSD, sunt convins că a fost o greșeală ceea ce s-a întâmplat la Senat. Camera Deputaților va repara această greșeală”, a declarat Sorin Grindeanu.

Acesta a mai spus că amendamentul a fost propus de UDMR, informează Antena3.

„Spiritul ăsta de a vota cam tot ce vine din partea unei formațiuni din coaliție nu cred că e totdeauna corect”, a mai spus Grindeanu.

PSD susține că se opune măsurii adoptate de Senat

PSD a anunțat că va propune în cadrul Coaliției de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor și altor categorii de bugetari, ci doar aleșilor locali.

„PSD va propune în cadrul Coaliției de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor și altor categorii de bugetari, ci doar aleșilor locali. Dacă în privința acestora din urmă o actualizare este justificată având în vedere că nivelul de salarizare este mai scăzut iar calculul încă se face prin raportarea la salariul minim din 2018, în cazul parlamentarilor și altor șefi de instituții publice o astfel de măsură ar fi neadecvată, în actualul context economic”, potrivit unui comunicat de presă.

Senatul a aprobat un amendament care prevede majorarea indemnizațiilor demnitarilor. Amendamentul a fost formulat de senatorii UDMR Turos Lorand și Fejer Laszlo Odon.