Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Politică

STARE DE URGENȚĂ. Reacția PSD după anunțul premierului Orban. Marcel Ciolacu: „Ne-a dat sfaturi cum să mergem pe stradă”

STARE DE URGENȚĂ. Reacția PSD după anunțul premierului Orban. Marcel Ciolacu: „Ne-a dat sfaturi cum să mergem pe stradă”
Marcel Ciolacu, nemu'țumit de măsurile Guvernului Orban

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că aştepta de la premierul Ludovic Orban să anunţe un plan de măsuri concrete pentru protejarea cetăţenilor în faţa epidemiei de coronavirus, dar, în schimb, a auzit doar sfaturi de „cum să mergem pe stradă”.

Reacția lui Marcel Ciolacu este surprinzătoare, în condițiile în care Guvernul Orban nu ar fi putut să fie învestit fără mobilizarea exemplară a PSD.

„Mă aşteptam, şi cu siguranţă nu sunt singurul, ca premierul Orban să anunţe astăzi un plan de măsuri concrete pentru protejarea cetăţenilor şi testarea lor cât mai rapidă. Mă aşteptam, şi cu siguranţă asta aşteptau şi antreprenorii români, ca premierul Orban să anunţe astăzi măsurile clare şi concrete ce vor fi adoptate pentru a proteja locurile de muncă şi mediul de afaceri românesc. (…) În loc de toate aceste lucruri, am auzit cu toţii doar sfaturi despre cum să mergem pe stradă şi despre ce ar trebui să facă alţii, oricine altcineva mai puţin Guvernul”, a scris Ciolacu, duminică, pe Facebook.

El susţine că PSD a propus deja mai multe măsuri „simple şi concrete” după consultările cu patronatele şi firmele româneşti, iar IMM-urile au arătat deja măsurile punctuale de care au nevoie.

„Cu siguranţă, din vila cu piscină din Primăverii lucrurile se văd roz, dar pentru românii normali, pentru angajaţi şi angajatori, pentru cei tineri sau pentru cei în vârstă lucrurile nu sunt deloc roz. Dimpotrivă! Domnule Orban, Parlamentul nu v-a dat un vot pentru a va relaxa pe malul lacului, ci pentru a lua rapid măsuri ferme, concrete. Treziţi-vă la realitate, lăsaţi sfaturile şi apucaţi-vă de muncă! Urgent! Până nu este prea târziu!”, i-a transmis Ciolacu lui Orban.

Inchide