Știrbu, propus în locul lui Barbu. Prima greșeală a lui Gigel de la Cultură: „Sunt extraordinar de mândru de numele CARE mi l-au dat părinții mei”

Știrbu, propus în locul lui Barbu. Prima greșeală a lui Gigel de la Cultură: Sunt extraordinar de mândru de numele CARE mi l-au dat părinții mei
Publicat: 13/12/2013, 14:41
Actualizat: 29/07/2014, 22:32

În primele declarații făcute după nominalizarea sa la funcția de ministru al Culturii, deputatul PNL Gigel Știrbu a făcut și o primă greșeală gramaticală.

Întrebat ce părere are despre afirmația lui Andrei Pleșu, care a spus că „un alt Gigel în plus nu mai contează”, Știrbu a arătat că este „extraordinar de mândru de numele care (în loc de , n. red) mi l-au dat părinții mei”.

În ceea ce privește inițiativa legislativă controversată, care modifică legea drepturilor de autor și care ar permite „includerea accidentală a unei lucrări sau a unui alt obiect protejat în alt material”, Știrbu a precizat că, în realitate, este vorba despre o normă europeană pe care România trebuie să o implementeze.

„Nu e vorba despre plagiat”, a afirmat deputatul, subliniind că inițiativa legislativă aparține Oficiului Român pentru Drepturile de Autor.

Totuși, pentru moment, aceasta a fost retrasă, susține Gigel Știrbu: „Am depus solicitarea de a fi retrasă această inițiativă legislativă pentru ca cei care nu s-au documentat suficient să aibă ocazia să o facă”.

În ceea ce privește experiența și studiile care îl recomandă pentru funcția pe care ar putea să o ocupe, deputatul PNL a declarat că „nu trebuie neapărat să fii deținătorul a două premii Nobel pentru a fi ministrul Culturii”.

Biroul Permanent al PNL a votat, vineri, nominalizarea deputatului PNL Gigel Știrbu pentru a ocupa postul de ministru al Culturii în locul lui Daniel Barbu. Acesta din urmă și-a depus demisia joi, după ce recent a făcut o serie de declarații jignitoare la adresa bolnavilor de HIV/SIDA, spunând că reprezintă „un flagel hidos al epocii noastre”.

„La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeți-mă, nu vreau să par cinic în fața dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetățeni ai noștri. Bugetul, programul național pentru prevenirea și tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii”, a afirmat Barbu în timpul unei dezbateri desfășurate la Craiova, în cadrul manifestărilor „SpectActor”. „Deci, ai Ministerul Culturii și programul național de combatere și tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetățeni afectați de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înțeleg. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate”, a continuat acesta.

După acest moment, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat, președintele instituției Csaba Asztalos arătând că declarațiile lui barbu vor fi analizate într-o ședință viitoare a Colegiului director, sub aspectul discriminării și încălcării demnității persoanelor infectate cu HIV.

De asemenea, președintele Traian Băsescu a declarat că premierul Victor Ponta trebuia să îl demită imediat pe ministrul Culturii, Daniel Barbu.

„Unui om care spune așa ceva nu poți să-i pretinzi să-și dea demisia, pentru că el este cu handicap sufletesc. Un astfel de om, că-i politician, că-i om simplu, este un om care are handicap sufletesc, deci nu te poți aștepta la un astfel de individ să aibă responsabilitatea gestului demisiei. Dar premierul trebuia să îl demită imediat”, a spus șeful statului, în timpul unei emisiuni televizate, relatează Mediafax.

Daniel Barbu fusese numit în funcție în decembrie 2012.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Viața la bloc. Ce sancțiuni riști dacă ai musafiri gălăgioși de Paști
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
VIDEO. Delia, criticată că nu este feminină. Gestul total neașteptat pe care artista l-a făcut...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
MESAJE de PAȘTE 2024. Impresionează-ți rudele și prietenii de Sărbătorile Pascale