Sulfina Barbu (PDL):Stabilitatea macroeconomică- meritul guvernelor Boc, Ungureanu. Guvernul Ponta a stricat

Sulfina Barbu (PDL):Stabilitatea macroeconomică- meritul guvernelor Boc, Ungureanu.  Guvernul Ponta a stricat
Publicat: 26/04/2013, 20:54
Actualizat: 25/06/2013, 15:56

Vicepreședintele PDL Sulfina Barbu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că nu comentează afirmațiile șefului statului, dar crede că stabilitatea macroeconomică a țării este meritul guvernelor Boc și Ungureanu, în timp ce guvernul Ponta „a stricat și nu a ajutat”, prin creșterea fiscalității.

„Nu comentez ce spune președintele. Dacă avem în momentul de față o stabilitate macroeconomică, eu consider că meritul este al guvernelor Boc și Ungureanu. După cum putem observa, guvernul Ponta nu are politici proprii și eu consider că prin creșterea fiscalității a stricat, și nu a ajutat”, a precizat Sulfina Barbu.

Ea este convinsă că indicatorii economici vor fi mai proști la sfârșitul primului semestru și la sfârșitul anului 2013.

„Aș face un apel la guvernul Ponta să nu strice ceea ce au făcut bine guvernele Boc și Ungureanu. Guvernul Ponta a stricat prin modificarea Codului Fiscal, prin introducerea a peste 20 de taxe și impozite noi a pus presiunea toată pe ceilalți, dar fără efecte pozitive în veniturile bugetului de stat”, a mai spus Sulfina Barbu.

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, referindu-se la situația economică a României, că „nava e la cheu, în port sigur”, el mulțumind pentru că s-a ajuns aici guvernelor Boc, Ungureanu și Ponta.

„Am trăit cu toate cele trei guverne și încerc să dau fiecăruia ce-i al lui. Guvernul Boc a pus interesul național deasupra interesului de partid și practic și-a sacrificat voturile pentru a restabili echilibrul macroeconomic al țării, pentru a da șanse la reluarea dezvoltării, pentru a reda românilor demnitatea. O țară care împrumută bani de la Fond ca să-și plătească salariile cu pensiile nu e o țară cu cea mai bună reputație”, a afirmat Băsescu.

Șeful statului a adăugat că mulțumește și Guvernului Ungureanu pentru că „nu a afectat parcursul de recuperare și de recuperare a dezechilibrelor, spunând că același lucru este valabil și pentru Guvernul Ponta.

„Mi-a fost teamă – și vă pot spune că asta a fost perioada care mi-a dat încrederea că se poate coabita cu Guvernul Ponta – că acest guvern ar fi putut lua măsuri populiste, excesive, care să strice din nou echilibrele, în perspectiva alegerilor din iarnă. N-a făcut-o și de aceea consider că și-a adus contribuția la atingerea rezultatelor de astăzi”, a spus Băsescu.

Acesta a mai afirmat că România a ajuns la stadiul la care nu se mai bate pentru supraviețuire.

„Trebuie să reluăm bătălia pentru creșterea economică durabilă, prin găsirea unui optim între dezvoltarea bazată pe investiții și dezvoltarea stimulată de consum. Teoria că stimularea excesivă a consumului este o souție de creștere economică s-a dovedit a fi falsă. E clar că trebuie găsit optimul de dezvoltare prin investiții și un consum optim care să nu ne readucă la situația din 2008”, a declarat Traian Băsescu.

Băsescu a arătat anterior că, potrivit datelor publicate de Eurostat pentru anul 2012, România înregistrează o datorie publică de 37,8% și un deficit bugetar de 2,9%.

„Saltul de la 9% la 2,9% este enorm și nu e niciun stat din UE care să fi avut deficit de 9% și să-l reducă atât de repede. A fost un efort uriaș pe care l-au făcut românii și care a arătat că națiunea română e capabilă de performanță”, a adăugat președintele. De altfel, șeful statului le-a mulțumit românilor pentru sacrificiile făcute din anul 2010.

El a precizat că, în acest moment, România revine în parametrii Tratatului de la Maastricht și redevine o țară credibilă pe piețele de capital.

„Acest lucru se datorează în primul rând românilor, care au făcut sacrificii, și eu le mulțumesc”, a spus Traian Băsescu.

Președintele a mai explicat că nu România ia decizia de ieșire din procedura de deficit excesiv, ci Comisia Europeană, care, probabil în primele zile ale lunii mai, își va exprima punctul de vedere.

Traian Băsescu a amintit evoluția situației economice a țării din 2008 și până în prezent și argumentele care au dus la măsurile de austeritate anunțate de el în mai 2010 și aplicate de guvern.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Un aliment consumat de mulți români, o mare înșelătorie. Nu ajută, ba chiar favorizează cancerul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații