Tudose, despre anti-vacciniști: „Când un părinte își condamnă, practic, copilul la moarte, nu știu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părintești”

Tudose, despre anti-vacciniști: „Când un părinte își condamnă, practic, copilul la moarte, nu știu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părintești
Publicat: 26/07/2017, 14:32
Tudose a subliniat că, din punctul său de vedere, în problema vaccinării, părinții nu au dreptul de a refuza procedura pentru copiii lor și că, în acest caz, ar fi oportun ca serviciile sociale și de protecție a minorilor să se sesizeze, putând chiar să se vorbească despre decăderea din drepturile părintești.
„Acel părinte care refuză vaccinarea și pune în pericol inconștient viața copilului, face rujeolă sau nu, moare sau nu, eu cred că aici tot ce înseamnă servicii sociale… (…) alți părinți sunt decăzuți din drepturi pentru fapte mult mai puțin grave. Iertați-mă, când un părinte își condamnă, practic, copilul la moarte, nu știu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părintești”, a argumentat premierul.
Tudose a adăugat și că i-a cerut ministrului Bodog campanii atât cu privire la vaccinare, cât și de conștientizare pentru a acționa în diverse situații de urgență: „Am solicitat si donnului ministru Bodog o campanie închegată și nu pe timp foarte scurt pe vaccinare. Va trebui și o campanie de conștientizare și de educare a cetățenilor cum să procedăm în caz de”, a mai spus acesta.