Un lider PNL a demisionat după rezultatul la europarlamentare: E nevoie de forțe proaspete

Redactor:
Vasile Magradean
Un lider PNL a demisionat după rezultatul la europarlamentare: E nevoie de forțe proaspete
Președintele PNL Zalău, Radu Căpâlnașiu, a demisionat din funcție și a renunțat și la mandatul de consilier județean, după rezultatele slabe de la alegerile europarlamentare ale filialei locale, susținând că este nevoie de forțe proaspete și de un suflu nou în politica locală.

Președintele PNL Sălaj, deputatul Lucian Bode, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax că în locul lui Radu Căpâlnașiu a fost numit ca interimar președintele Organizației de Tineret a PNL Zalău, Mihai Crișan.

„Am făcut o evaluare a tot ceea ce s-a întâmplat la alegerile europarlamentare din 26 mai iar la finalul acestui proces ne-am întâlnit în Biroul Județean al PNL Sălaj și am luat câteva decizii. Am luat act de demisia domnului Radu Căpâlnașiu din funcția de președinte al PNL Zalău, am consultat Biroul Municipat și, ținând cont de mesajul transmis de zălăuani la europarlamentare, l-am propus pe Mihai Crișan ca președinte interimar, care este președintele Organizației de Tineret PNL Zalău, iar propunerea a fost acceptată. Rezultatul de la europarlamentare, de 17%, nu a fost foarte bun pentru PNL Zalău, și am considerat necesar să trecem într-o altă etapă de dezvoltare, astfel încât PNL să câștige următoarele trei tipuri de alegeri”, a spus Bode.

Potrivit acestuia, noul președinte al PNL Zalău trebuie să prezinte în un Birou interimar al filialei municipale, un plan de acțiuni privind strângerea semnăturilor pentru candidatura lui Klaus Iohannis la președinție și o propunere privind candidatul PNL la Primăria Zalău în 2020.

„În cadrul Biroului Județean al PNL Sălaj s-a mai dispus un proces de restructurare, de primenire, a 11 organizații comunale care nu s-au comportat cum ar fi trebuit la alegerile pentru PE și nu și-au realizat obiectivele. În perspectiva alegerilor viitoare, era mevoie de astfel de decizii”, a explicat liderul PNL Sălaj.

Radu Căpîlnașiu, care va rămâne doar cu funcția de prim-vicepreședinte al PNL Sălaj, a declarat, la rândul său, corespondentului Mediafax, că la nivelul filialei s-a instaurat o atmosferă de relaxare care nu era benefică pentru organizație după plecarea sa din administrație, din funcția de primar al Zalăului.

„Simțeam că trebuie schimbat ceva, că trebuie să venim cu forțe proaspete, cu un suflu nou, cu mai mult elan și inițiativă și pentru că am înțeles mesajul electoratului după alegerile europarlamentare. Eu aveam mai multe funcții, și președinte al PNL Zalău și consilier județean și prim-vicepreședinte la filiala județeană. Am demisionat și din funcția de consilier județean deoarece, fiind în opoziție, am simțit că eram, uneori, inutil, prentru că orice spui și orice propui nu reușești să miști lucrurile, deoarece mașina de vot a majorității funcționează”, a spus Căpîlnalșiu.
Potrivit acestuia, numirea lui Mihai Crișan ca înlocuitor al său va avea un impact și asupra tinerilor din Zalău.

Radu Căpâlnașiu ocupa funcția de președinte al PNL Zalău din 2017.

 

Inchide