Un lider PSD a făcut toate calculele: Anul viitor, candidatul la prezidențiale de la PSD și ALDE îl va bate pe Iohannis

Un lider PSD a făcut toate calculele: Anul viitor, candidatul la prezidențiale de la PSD și ALDE îl va bate pe Iohannis
Publicat: 28/06/2018, 21:57
Actualizat: 26/03/2019, 17:46

„Vom face anunț împreună, la un moment dat și credeți-mă că anul viitor candidatul de la PSD și ALDE îl va bate pe Iohannis, cu tot cu domnul Cioloș care va intra în cursă”, a afirmat secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, joi seară la o emisiune difuzată de Realitatea Tv.

Acesta a adăugat că anunțul va fi făcut la momentul oportun, „ca să nu cumva să ni-l ia băieții ăștia de pe stradă dacă îl anunțăm acum”.

„Avem candidat PSD pentru președinție. Nu (sunt eu – n.r.). O să anunțăm exact când trebuie ca să nu cumva să ni-l ia băieții ăștia de pe stradă dacă îl anunțăm acum. Avem în mod sigur un candidat, 100%”, a completat Ștefănescu.

Întrebat dacă PSD susține o candidatură a lui Călin Popescu Tăriceanu la prezidențiale sau dacă președintele ALDE va căuta o altă majoritate, Codrin Ștefănescu a răspuns: „O să aveți o surpriză. Ce majoritate să își caute ca să candidezi la președinție. Anunți candidatura, iei semnături”.

Klaus Iohannis a anunțat că este hotărât să candideze pentru încă un mandat de președinte al României. „Vreau să vă comunic acum, aici în această dimineață frumoasă: sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte al României”, a spus șeful statului, sâmbăta trecută la Sibiu.

Președintele Iohannis a precizat că a decis să facă anunțul despre candidatura sa la al doilea mandat pentru Președinție în contextul sondajelor care arată un nivel de nemulțumire al românilor de peste 80 la sută. Întrebat cine crede că nu primește bine anunțul, Iohannis a răspuns: „Cred că PSD nu este extrem de fericit că am făcut acest anunț”.