• Publicat:
Politică

Un senator PNL îi solicită lui Fifor desecretizarea raportului privind mitingul din 10 august 2018

Un senator PNL îi solicită lui Fifor desecretizarea raportului privind mitingul din 10 august 2018
Senatorul PNL Ion Marcel Vela îi solicită public noului ministru interimar al Ministerului Afacerilor Interne Mihai Fifor să desecretizeze raportul referitor la mitingul din 10 august 2018, "pentru a se afla măcar acum adevărul", la un an de la protestele din Piața Victoriei.

„Solicit public noului ministru interimar, Mihai Fifor, desecretizarea întregului Raport MAI cu privire la mitingul din 10 august 2018, pentru a se afla măcar acum adevarul, la un an de la protestele din Piața Victoriei. Fiind secretizat, nu pot să dau detalii din el, dar după desecretizare, opinia publică va realiza cine a fost în spatele acestor manipulări care au aruncat o pată urată pe imaginea României. Pot să-i spun, însă, colegial, senatorului Mihai Fifor că singurele informații secrete sunt numele și funcțiile unor ofițeri, ce pot fi blurate înainte de desecretizare și că, oricum, Raportul va fi făcut public de un viitor ministru liberal”, a scris, marți, pe Facebook, senatorul PNL Ion Marcel Vela.

Vela susține că a încercat să afle cine sunt cei responsabili de manifestația violentă din Piața Victoriei, dar fără rezultat.

„Acum un an, dupa mitingul din 10 august 2018, am încercat să aflu, în calitate de Președinte al Comisiei de specialitate din Senat, cine au fost cei care au produs diversiunile din Piața Victoriei, soldate cu violențele interlopilor și a huliganilor din galeriile de fotbal împotriva jandarmilor, cât și a jandarmilor împotriva cetățenilor pașnici. Am realizat că am avut de-a face cu o diversiune care a pus într-o lumină negativă diaspora și întreaga Românie”, notează senatorul.

El afirmă că fostul ministru al Afacerilor Interne Carmen Dan a refuzat să desecretizeze raportul pentru evenimetele din data de 10 august.

„Carmen Dan a refuzat desecretizarea Raportului legat de derularea evenimentelor ‪din 10 august‬ primit la Comisia de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senat cu regim de document clasificat. Înainte de încercarea de a o audia în luna septembrie 2018, Partidul Social Democrat a mutat abuziv și în graba comisia de la PNL la PSD, cu ajutorul voturilor ALDE și UDMR, iar Carmen Dan a rămas în fruntea MAI, a secretizat și îngropat în continuare manipulările ‪din 10 august‬”, a transmis Vela.

Senatorul PNL susține că doar prin aflarea vinovaților această greșeală nu se va mai repeta și în viitor.

„Este în interesul MAI, a Jandarmeriei și chiar a PSD să aflăm vinovații din 10 August 2018 și pe toți cei care au greșit ori au compromis intenționat un protest pașnic și democratic. Doar așa, o pagină neagră din istoria democrației din România nu se va mai repeta și în viitor!”, a conchis Vela.

Pentru data de 10 august a fost anunțat un protest care să marcheze un an de la manifestarea din Piața Victoriei, care s-a soldat cu răniți (jandarmi și protestatari), fiind deschise dosare penale în urma violențelor.

 

Inchide