USR critică dur decizia lui Iohannis de a-i numi pe noii miniștri de Interne și Externe: „Cu cine joacă de fapt domnul președinte”

USR critică dur decizia lui Iohannis de a-i numi pe noii miniștri de Interne și Externe: „Cu cine joacă de fapt domnul președinte
Publicat: 24/07/2019, 11:37

Deputatul USR Stelian Ion se întreabă „cu cine joacă de fapt domnul președinte”, făcând referire la numirile semnate de președintele Klaus Iohannis pentru Nicolae Moga ca ministru al Afacerilor Interne și Ramona Mănescu ca ministru al Afacerilor Externe.

„Numirea lui Nicolae Moga la Interne și a Ramonei Mănescu la Externe sunt dezonorante pentru Klaus Iohannis și nu poți să nu te întrebi, din nou, cu cine joacă de fapt domnul președinte. O spun cu toată responsabilitatea: senatorul PSD Moga a fost permanent alături de Mazăre și Nicușor Constantinescu la jefuirea bugetului Constanței timp de aproape două decenii și este, fără îndoială, unul dintre vinovații pentru decăderea acestui important oraș al României. E o comicărie de teatru absurd ca în timp ce justiția demantelează o mafie și îi bagă pe jupâni la pușcărie, locotenentul lor să devină șef peste poliție. La rândul său, Ramona Mănescu este un personaj incapabil să-și justifice averea impresionantă, dobândită adesea prin tranzacții dubioase (vezi investigațiile Rise Project). Și la fel de grav este că nimic nu o recomandă pentru poziția de șefă a diplomației. Asta merită România, domnule președinte Klaus Iohannis?”, a scris, miercuri, pe Facebook, Stelian Ion.

De asemenea, eurodeputatul USR Clotilde Armand scrie că „ministerul de Interne va fi condus de omul lui Mazăre și la Externe este doamna cu retocedările ilegale din Capitală”.

„Sper să ne explice președintele Klaus Iohannis de ce a acceptat propunerile PSD-ALDE. Știți de ce? Pentru că ministerul de Interne va fi condus de omul lui Mazăre și la Externe este doamna cu retocedările ilegale din Capitală. Balisticul Mihai Fifor, licențiat în filosofie, a fost numit viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice. Cetățenii merită o explicație, dle președinte”, a scris, miercuri, pe Facebook, Clotilde Armand.

Ramona Mănescu, noul ministru de Externe, Nicolae Moga numit la portofoliul Interne și Mihai Fifor vicepremier pentru parteneriate strategice au depus jurământul de învestitură, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirea lui Nicolae Moga la Ministerul de Interne, a Ramonei Mănescu la Ministerul Afacerilor Externe și a lui Mihai Fifor în funcția de vicepremier pentru parteneriate strategice. Șeful statului a luat act și de demisia fostului ministru de la Afaceri Interne, Carmen Dan, dar și cel prin care Teodor Meleșcanu este revocat din funcția de șef al MAE.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
David Beckam, în război cu un actor cunoscut. Miza este uriașă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri