USR și PNL, după ce Biroul Permanent a blocat invitarea în Parlament a lui Dăncilă. „Mergem spre un model practicat în Rusia lui Putin”

USR și PNL, după ce Biroul Permanent a blocat invitarea în Parlament a lui Dăncilă. „Mergem spre un model practicat în Rusia lui Putin
Publicat: 03/05/2018, 12:45

„Nu l-am invitat pentru ziua de luni pe domnul Anton Anton. Ieri am aflat în timpul ședinței de Birou Permanent că domnul Anton Anton nu poate veni datorită agendei dânsului. Astăzi am solicitat ca în locul lui Anton Anton să vină Tudorel Toader. Ni s-a respins. Se pare că noua cutumă în Parlamentul României, în stil Putin – Erdogan, este ca majoritatea să decidă pe cine dintre miniștrii Guvernului are voie opoziția să cheme în Parlament. Nu există nicio acoperire regulamentară pentru așa ceva. Chiar am cerut să ni se spună care este litera din Regulament care ar conține o asemenea prevedere. Nimic nu mi-au spus pentru că nu există”, a declarat deputatul USR Cristian Seilder.

Deputatul USR a afirmat că PSD „citește cum dorește Regulamentul”.

„Noi am invitat-o pe doamna Dăncilă în Parlament pentru a ne explica cu mandat s-au dus în Israel (…) și cu ce s-au întors. Replica domnului Florin Iordache este că acest lucru se poate întâmpla cel mai repede în septembrie, ceea ce este absolut hilar. (…) Dânșii inversează și citesc în diagonală două articole ale Regulamentului și preiau ce le convine acolo unde le convine pentru a face nimic altceva decât pentru a acoperi incompetența Guvernului. (…) Domnul Iodache consideră că alternativ înseamnă: putere, opoziție și inițiativa premierului. (…) dânsul citește Regulamentul cum dorește (…)”, a spus Seidler.

România se îndepărtează de modelul democrației funcționale și merge spre „un model practicat de Rusia lui Putin și Turcia lui Erdogan”, a spus deputatul USR.

Și PNL a criticat respingerea solicitărilor făcute de USR în Biroul permanent.

„PNL susține orice demers al opoziției pentru prezența în Parlament a miniștrilor Cabinetului și a doamnei prim-ministru. Din păcate, abuzând de interpretări diferite ale articolului Regulamentului majoritatea PSD-ALDE evită să asigure prezența primului ministru. Practic, o să ajungem în situația să o vedem pe doamna Dăncilă o dată pe an sau din an în Paști. (…)PSD abuzând de interpetări la limită a Regulamentului blochează în mod constat nu numai prezența primului ministru, dar și a altor miniștri, cum ar fi domnul Anton Anton”, a declarat deputatul PNL Victor Paul Dobre.

Tags: