Vicepremierul Daniel Constantin, lansat de Voiculescu și recuperat de Tăriceanu

Vicepremierul Daniel Constantin, lansat de Voiculescu și recuperat de Tăriceanu
Publicat: 03/01/2017, 19:04
Actualizat: 03/01/2017, 23:00

Daniel Constantin a fost ales în anul 2010 la conducerea PC, fiind lansat de Dan Voiculescu, atunci când acesta s-a retras formal din linia întâi a partidului. Ascensiunea politică a lui Constantin este datorată sprijinului președintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, potrivit Mediafax.

Daniel Constantin este de profesie inginer. El a fost directorul Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură, în perioada aprilie – octombrie 2009, când ministru al Agriculturii era Ilie Sârbu.

Constantin s-a născut în 27 iunie 1978, la Pitești, a urmat cursurile Facultății de Zootehnie din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (1997 – 2002), iar în 2004 a absolvit un master în managementul calității și inovației.

Daniel Constantin a urmat cursuri de „Imbunătățirea eficienței personalului” la Scottish Agricultural College, precum și de „Imbunătățirea managementului strategic” la Institutul de Administrație Publică Irlanda.

În 2003 a devenit consilier la Cabinetul secretarului de stat pentru integrare europeană din cadrul Ministerului Agriculturii Pădurilor și Dezvoltării Rurale. Până în 2006, în calitate de coordonator al Corpului Consilierilor de Integrare Europeană din cadrul Ministerului Agriculturii, a avut responsabilități legate de negocierea pachetului financiar acordat României pentru Agricultură, de reforma Politicii Agricole Comune, dar și de negocierile privind cadrul financiar 2007 – 2013.

După 2006, Constantin a fost angajat la firme de consultanță pentru atragerea fondurilor europene. În perioada 2007 – 2009 a lucrat ca evaluator independent la Banca Mondială în cadrul Proiectului Makis, iar între 2008 și 2009, a fost administrator al societății Roadvision și director general al Provom SRL.

A fost ministru al Agriculturii din mai 2012 -noiembrie 2015, iar numirea sa la conducerea acestui minister a fost asociată de opoziție și cu procesul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

La începutul lunii decembrie 2008, președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție susțin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro.

Constantin a susținut însă că, până la venirea sa la conducerea Ministerului Agriculturii, niciun jurist din cadrul ministerului nu s-a prezentat la nicio acțiune în instanță să apere instituția în procesul privind privatizarea ICA.

Potrivit declarației de avere, Daniel Constantin deține, împreună cu soția sa, un teren intravilan în comuna Corbeanca, județul Ilfov, dobândit în 2007, de 460 mp, precum și o casă de locuit de 340 mp în aceeași comună, dobândită în 2008.

La capitolul privind bunuri mobile, deputatul nu a trecut nimic.

În decembrie 2015, deputatul a vândut un apartament cu 1.136.770 lei.

Datoriile către Dan Voiculescu sunt în continuare în declarație de avere, respectiv cele contractate în 2007 și 2008 în valoare totală de 295.000 euro.

Daniel Constantin mai are datorii la BRD și ING în valoare de de 87.000 lei, respectiv 56.000 lei.

Daniel Constantin a primit o donație în valoare de 45.000 euro în septembrie 2015 și a câștigat, în ultimul an fiscal, 7.610 lei din funcția de deputat, și 113.776 lei din funcția de ministru al Agriculturii.

Potrivit declarației de avere, Daniel Constantin deține, împreună cu soția sa, un teren intravilan în comuna Corbeanca, județul Ilfov, cu o suprafață de 460 mp, precum și o casă de 340 mp. În decembrie 2015, deputatul a vândut un apartament cu 1.136.770 lei.

În declarația de avere mai figurează datorii contractate în 2007 și 2008 de la Dan Voiculescu în valoare totală de 295.000 euro, precum și datorii la BRD și ING de 87.000 lei, respectiv 56.000 lei.

Daniel Constantin a primit și o donație în valoare de 45.000 euro. El a câștigat, în ultimul an fiscal, 121.386 lei din funcțiile de ministru și de deputat, în timp ce soția sa a avut venituri de 48.750 lei.

– See more at: https://www.realitatea.net/daniel-constantin-propunerea-alde-pentru-ministerul-mediului–i-functia-de-vicepremier_2018418.html#sthash.KK7VUJKl.dpuf

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația