Vicepremierul Paul Stănescu își contrazice șeful de la Guvern: Nu se impunea demisia lui Carmen Dan

Vicepremierul Paul Stănescu își contrazice șeful de la Guvern: Nu se impunea demisia lui Carmen Dan
Mai multe pe gandul.info

Întrebat, joi seara, de corespondentul MEDIAFAX, dacă se impunea demisia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, vicepremierul Paul Stănescu, un apropiat al lui Liviu Dragnea, a răspuns „Nu”.

El a refuzat să facă declarații suplimentare.

Alți lideri ai PSD spun că partidul trebuie să se concentreze pe aplicarea programului de guvernare.

„Guvernul este rezultatul unei coaliții politice și a votului popular! Așa cum am mai spus, CExN și coaliția analizează orice problema sesizată de membrii Guvernului. PSD trebuie să rămână conectat la agenda publică și la implementarea programului de guvernare”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele PSD Vâlcea.

La rândul său, liderul organizației municipale a PSD Galați, Florin Popa, a spus că „sunt declarații făcute de doi oameni importanți, unul este premier, celălalt este ministru. Este treaba lor, ei trebuie să-și regleze problemele acestea”.

Întrebat dacă se impune convocarea unei ședințe în care să se discute despre sprijinul acordat unui ministru, Popa a răspuns: „Dacă se va respecta regulamentul și va fi convocată o ședință, vom vedea atunci”.

La rândul său, Emil Radu Moldovan, președintele organizației județene a PSD Bistrița-Năsăud, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu crede că ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, trebuia să își dea demisia.

„Cel important lucru este aplicarea programul de guvernare și fiecare dintre colegii mei ar trebui să se ocupe de acest lucru. Poporul român dezavuează astfel de atitudini și colegii mei ar trebui să înțeleagă acest lucru. Eu i-am sfătuit și luni, în ședința Comitetului Executiv Național de la București, să se gândească la priorități, să pregătească un program serios pentru a marca sărbătoarea atât de importantă de anul acesta”, a spus Moldovan.

La rândul său, Mihai Weber, președintele executiv al PSD Gorj, a declarat că speră ca acest moment tensionat să fie depășit.

„Sunt convins că se va găsi o soluție, apelez la maturitatea factorilor politici implicați. Eu susțin PSD, susțin un program de guvernare cu care am venit în fața oamenilor, este un guvern politic, drept pentru care toate deciziile trebuie să se ia în cadrul Comitetului Executiv Național, în baza unei analize clare. Nu agreez ideea de a comunica prin mass-media. Factorul politic trebuie să decidă”, a spus Mihai Weber.

Președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a refuzat să comenteze situția.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, nu și-a anunțat demisia de la conducerea instituției, ea declarând în schimb că a avut acceptul inițial al lui Cătălin Ioniță de a prelua șefia Poliției Române, deși ulterior acesta a făcut raport prin care refuza numirea.

Inchide