Victor Ponta clarifică subiectul cenzurii pe social-media: „Cenzura de principiu ar trebui să fie un organism independent, cât mai democratic”

Publicat: 04/04/2024, 17:15
Actualizat: 05/04/2024, 00:35

Victor Ponta a vorbit în cadrul emisiunii lui Marius Tucă despre problema cenzurii pe TikTok, după ce partidul AUR a atras o bună parte din electoratul tânăr prin faimoasa platformă de socializare. Fostul ministru susține libertatea de exprimare și este de părere că cenzura ar trebui impusă doar în cazurile extreme de instigare la violență. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă 

Un sondaj recent a arătat că o mare parte din tineri sunt adepți ai partidului AUR, formațiune politică care s-a făcut cunoscută în rândul acestei categorii de public, prin intermediul platformei de socializare TikTok. Victor Ponta a precizat că reglementarea conținutului de pe social-media nu este responsabilitatea ANCOM.

Nu e treaba ANCOM-ului chestia asta. L-au dus pe ăla pe Pavel Popescu, caricatura aia care odată zice ceva, omul, neavând simțul ridicolului, e perfect să faci ceva cu el. ANCOM-ul are o chestie de reglementare a comunicațiilor 5G. Aici e vorba de cenzură. Așa se numește. Cenzura de principiu ar trebui să fie un organism independent, cât mai democratic, în care se strâng  10 oameni și zic „nu-i normal să spui pe internet că omori pe unul”. Sunt depășit și nu mă las și nu înțeleg mecanismul TikTok. I-ai văzut cum s-au pornit: „să închidem TikTok”. Dar ce v-a apucat să închideți Tiktok? „Așa au zis și americanii”. Stai, măi că în America nu au închis., a menționat Ponta.

Victor Ponta: „S-a schimbat lumea și se schimbă. Nu mai există valori”

Victor Ponta consideră că cenzura pe social-media ar trebui să vizeze doar postările care instigă la violență. Fostul premier a subliniat că cenzura pe internet ar trebui utilizată în scopuri electorale.

E cam așa: pentru că tu ești bun la fotbal și eu sunt bun, am decis să închidem fotbalul, să-l declarăm că e periculos. Spune așa: „Pe tikTok, pe Facebook, Instagram, nu mai lăsăm alde d-ăștia, frații Tate care zic că e bine să-ți bați iubita, mama”. Eu, de exemplu, am spus-o de multe ori, dar de ce să interzic Paraziții? Mie mi se pare că sunt înjurături inteligente.

Dar cât de repede se porniseră. A doua zi s-au potolit. Probabil le-o fi zis Ciolacu: „bă, terminați” și au terminat. Dar, în prima zi, explicau toți cât de periculos este. Cum luptă ei cu teroriștii. Ziceai că România e plin de teroriști. Hai să ne să fie foarte clar, s-a schimbat lumea și se schimbă. Nu mai există valori, există părți. Ești ori cu Steaua, ori cu Dinamo, nu mai există să te intereseze fotbalul și care-s regulile fotbalului. Teroriștii lor sunt răi, teroriștii noștri-s buni. Dacă ei ne omoară pe noi, sunt răi. Dacă noi omorâm pe ei, suntem buni. Orice e de la ei este rău. , a declarat Victor Ponta.

Emisiunea o puteți urmări pe gandul.ro, canalul de YouTube Gandul, pe paginile de Facebook Gandul și Marius Tucă și pe mariustuca.ro. ”Tineți aproape!”

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Devine obligatoriu în toată România. Decizia UE impune un permis unic
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple