VIDEO EXCLUSIV | „Așa un măcel, Israel nu a avut”. Medicul personal al lui Benjamin Netanyahu povestește „viața în război”

Publicat: 09/10/2023, 19:02
Actualizat: 09/10/2023, 19:03

Sirenele au sunat, din nou, luni, la Ierusalim. Noile atacuri l-au prins pe medicul Herman Berkovits la clinică. Nu a avut unde să se ascundă. Prioritatea lui erau pacienții. În plus, adăposturile erau în curtea clinicii, o clădire în centrul Ierusalimului. . „Până fugi în curte și vii înapoi deja totul s-a terminat”, a spus Berkovits. Spre norocul lor, racheta trasă asupra orașului a fost surprinsă de scutul israelian. 

Medicul personal și prietenul premierului israelian, Benjamin Netanyahu a povestit pentru Gândul, cum trăiește zilele de război.

M-am prins, aici, la clinică o alarmă de sirenă, adică s-au tras asupra noastră, asupra Ierusalimului, s-au tras rachete. Vă dați seama că n-am avut unde să fug și eu undeva la adăpost. Am rămas la clinică, cu bolnavii noștri și spre norocul nostru, această rachetă a fost prinsă de către scutul nostru de antirachete, care este așa de bună.

În ziua primului atac, medicul, împreună cu familia, s-au adăpostit în adăpostul de beton pe care îl are în locuința sa. Însă, de sâmbătă nu a mai fost nevoie să se ascundă. Nu s-a mai tras cu rachete.

Am fugit de câteva ori la adăpost, când au fost acele sirene. Adăposturile de la noi sunt transformate în camere obișnuite. Adică, sunt adăposturi care sunt blindate și cu mult beton în care, dacă se întâmplă să cadă o rachetă, poate să facă un mic dezastru sau mare dezastru, dar îți apără cel puțin viața. În casă am așa ceva. Am chiar două camere bine betonate, în cele două etaje pe care le am.

În Israel, civilii se înarmează

Medicul Berkovits povestește că la Ierusalim străzile sunt goale, oamenii sunt panicați și se înarmează. Doctorul Berkovits a semnat, doar luni, 10 solicitări pentru civili care vor să-și cumpere o armă.

Noi încercăm să continuăm, mai departe, viața și să încercăm să ne întoarcem la viață, deși este foarte greu, pentru că străzile sunt aproape goale, multe prăvălii sunt închise. Văd că oamenii sunt în panică. Am dat tot felul de semnături. Lumea se înarmează, adică populația Israelului cere arme și trebuie să fie o semnătură și de la medici. Astăzi, cel puțin, 10 semnături am dat pentru oameni, civili, care vor să-și cumpere arme.

„Din păcate, războiul abia a început”

Gaza este sub asediu, a spus medicul Berkovits și, din păcate, cei care au de suferit sunt civilii de acolo. Însă, Israel nu se va opri până nu va nimici Hamas-ul.

Ei nu pot să ne distrugă. Nu poate să fi distrus Israelul. Ne-am pus în mișcare acum toată forța noastră de război care este enormă și, încetul cu încetul, începem să blocăm Gaza și din păcate, cine are de suferit în Gaza? Populația. Nu le pasă de populație.

Așa un măcel, Israel nu a avut. Ceea ce este culmea, e că teroriștii transmit imagini cu copii închiși. Nu le pasă să arate barbarie și cruzime.

Gaza este la sediu, sunt sute și sute de bombardări ale avioanelor noastre pe sute de ținte și, din păcate, războiul doar începe și vreau să vă spun că nu te termina repede.

Noi le-am dat lor totul, noi i-am ținut în viață, cu electricitate, cu produse. Am dat drumul la muncitori să lucreze în Israel. Noi am crezut că Hamas-ul se interesează de dezvoltare economică, Deci tot interesul nostru a fost ca Gaza să se dezvolte economic și așa am crezut că și Hamas vrea la fel.

Sursa: Mediafax foto

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Orașele din Israel afectate de conflicte sunt pustii. ”Dacă ieși afară, trebuie să ai un motiv, că mergi la spital sau să iei de mâncare”

Volodimir Zelenski vine marți în România. Liderul ucrainean va fi primit de președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata