VIDEO | Marcel Ciolacu merge înainte cu legea pensiilor: Am intrat într-o procedură mai alertă/ Vreau să fie pusă în aplicare încă de anul viitor

Publicat: 24/10/2023, 14:56
Actualizat: 24/10/2023, 16:13

Aflat într-o vizită la fabrica Ford din Craiova, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre legea pensiilor. Acesta a explicat că procedurile sunt clare, iar Ministerul Muncii are deja un contract cu Banca Mondială, convenit de către Comisie, în acest sens.

Marcel Ciolacu a declarat marţi, la Craiova, că în ceea ce priveşte legea pensiilor, Guvernul a intrat într-o procedură mai alertă, precizând că deşi este în cererea de plată nr. 4, ar vrea să fie pusă în aplicare încă de anul viitor. Premierul a mai anunţat că săptămâna aceasta o să ajungă la Bruxelles pentru o discuţie cu reprezentanții Comisiei Europeane.

În ceea ce priveşte legea pensiilor am intrat într-o procedură mai alertă, pentru că nu e prima oară când spun, aş dori să le cuplăm, ea este în cererea de plată nr 4 deci nu era o prioritate în acest moment, dar eu aş vrea să fie pusă în aplicare încă de anul viitor, a spus Ciolacu la Craiova.

Acesta a precizat că dacă legea este gata de promulgare până pe 1 ianuarie 2024, ea tot nu poate fi aplicată din cauza că trebuie „pus în aplicare” un întreg sistem. Acesta a precizat că se fac simulări pe softurile de la Ministerul Muncii.

„Dacă noi avem gata legea pe 1 ianuarie și este promulgată, ea nu poate fi aplicată, pentru e un întreg sistem de pus în aplicare. Deja se fac niște simulări pe softuri în minister. Vă spun fără nicio reţinere, am intrat într-o dinamică şi eu cred că avem capacitatea, ca un Guvern al României să fie eficient, a adăugat primul-mnistru.

Ciolacu: Am trimis un draft al legii pensiilor către Comisie

Marcel Ciolacu a precizat că a trimis deja un draft al legii pensiilor către analiză, experților Comisiei Europene, și s-a arătat optimist în ce privește reușita de a decupla din legea salarizării unitare, a celor două reforme, respectiv reforma pensiilor și reforma fiscală.

E normal că am trimis un draft la Comisie, este normal ca Comisia să ne dea feedback. O să începem din nou negocierile, cred că săptămâna aceasta o să ajung şi eu la Bruxelles, o să am o discuţie şi la Comisie. (..) Chiar mă bucur că reuşim totuşi să decuplăm din legea salarizării, legea pensiilor şi reforma fiscală.

Șeful Executivului de la București a ținut să sublinieze din nou faptul că nu a știut de condițiile din PNRR, decât abia când a ajuns premier, și și-a asumat responsabilitatea pentru a duce la bun sfârșit angajamentele asumate de țara noastră.

„N-a fost trecută nici de PSD, nici de Ciolacu. Ştiţi foarte bine că acel PNRR a fost ţinut la secret, am aflat mai în detaliu acum de când sunt premier. Cu adevărat, cerinţele de la un prim-ministru social-democrat de la ciuma roşie, sunt urgente şi rapide, chiar după o lună sau două. Nu mă deranjează, vom face faţă”, a mai spus Ciolacu.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Marcel Ciolacu, după ce a testat noul model Ford Courier: „Mașina poate rivaliza cu orice model produs în altă fabrică a lumii”

EXCLUSIV VIDEO | Sebastian Burduja: Ministerul are 18 miliarde de euro pentru sprijinirea investițiilor în tranziția verde și în sectorul energetic

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600...
DECLARAȚII EXCLUSIVE | Legătura neștiută dintre Bianca Drăgușanu și Florin Piersic 😲
FOTO. Ce frumoasă e cea mai rapidă femeie din România! Cum reacționează bărbații când o...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
BREAKING | Prințul William, detalii de ultimă oră despre Kate Middleton
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Florin Piersic s-a ridicat în picioare după operaţia la genunchi, face glume cu medicii. Următoarele...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Accident teribil la Brașov, între Voila și Făgăraș! Un șofer a murit pe loc după...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Mărturia şocantă a lui Stormy Daniels în procesul împotriva lui Trump nu schimbă opiniile susţinătorilor...
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
Informație pentru toți românii cu BULETIN. Ești obligat să respecți dacă pleci din țară în...
Macron, din ce în ce mai înverșunat. Noi declarații alarmante
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Novak Djokovic, lovit cu o sticlă în cap după victoria de la Roma. Tenismenul s-a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Cui revin treburile casnice și îngrijirea copiilor?