VIDEO | Marcel Ciolacu transmite copiilor: Voi sunteți viitorul acestei țări / Guvernul semnează 22 contracte prin PNRR

Publicat: 20/11/2023, 13:32

Luni, s-au semnat primele 22 de contracte, din totalul de 150, aferente Planului Național de Redresare și Reziliență pentru investiții în crearea unei rețele de centre de zi destinate sprijinirii copiilor expuși riscului de a fi separați de familie. Semnarea contractelor s-a făcut în prezența premierul Marcel Ciolacu. 

Șeful Executivului a numit acest eveniment „un punct de cotitură în dezvoltarea sistemului de protecție socială a copiilor din România”. Premierul consideră că „România nu poate crește dacă toți copiii care se nasc aici nu au șanse egale de a-și dezvolta potențialul”.

Prin investițiile demarate astăzi ne asigurăm că în special copiii proveniți din familiile vulnerabile, indiferent de locul în care s-au născut, la țară sau la oraș, într-o zonă mai mult sau mai puțin dezvoltată economic, au o șansă în plus prin posibilitatea de a merge după școală sau după grădiniță într-un centru de zi în care vor primi nu doar o masă caldă, ci și consiliere, orientare școlare și profesională din partea specialiștilor.

Guvernul s-a angajat să facă tot posibilul astfel încât toți copiii din România să crească și să dezvolte în interiorul familiilor lor.

După cum vedem și am spus-o mereu, PNRR înseamnă în primul și în primul rând reforme, viziuni, mod de viață și nu ultimul rând, înseamnă bani, pentru că locul copilului este alături de familie, iar rolul nostru, în și din funcțiile pe care vremelnic le deținem, este să facem tot posibilul astfel încât toți copiii din România să crească și să dezvolte în interiorul familiilor lor.

Evenimentul a avut loc chiar de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, pe care Guvernul o va marca prin iluminarea Palatului Victoria în albastru, culoare simbol a acestei zile importante. Și pentru că este o zi importantă pentru drepturile copiilor, Ciolacu a avut un mesaj pentru aceștia.

Voi reprezentați și sunteți viitorul acestei țări și pentru că și pentru ca viitorul să fie așa cum vi-l doriți și voi, astăzi trebuie să vă implicați alături de noi nu doar în luarea deciziilor, ci și în reglementarea și implementarea lor, pentru că voi știți cel mai bine ce vă doriți.

La eveniment, Andreea, membru al Word Vision, într-un moment de spontaneitate, i-a mărturisit premierului că percepția tinerilor este aceea că nu sunt implicați în luarea deciziilor.

Premierul i-a răspuns că circuitul luării deciziilor este unul foarte complicat.

E foarte important să veniți în întâmpinarea noastră și să participați la decizii. Eu un întreg circuit. Prima oară trebuie identificată teme unde ea ordine din partea studiilor la Banca Mondială, de la miniștri, ca și inițiativă, de la o realitate din societate. Pe urmă începem și o construim și aici trebuie să ne sfătuim cu voi, fiindcă, hai să recunoaștem, dinamica schimbărilor din viața dumneavoastră și din viața noastră în această perioadă este una foarte mare. (…) După, dacă venim cu o ordonanță de urgență, pe urmă ea va merge în Parlament, unde iarăși e foarte important să mergeți la dezbateri și să cunoașteți tot acest circuit, fiindcă de fapt și de drept, voi o să le înlocuiți.

CITEȘTE ȘI:

SURSE | Liberalii au decis în BPN/ Sebastian Burduja preia șefia interimară a organizației PNL București

Năsui (USR): Românii ar putea avea pensii de 7.000 de lei dacă nu ar depinde de politic

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Diva şi-a lăsat chiloţeii în vine şi a început să 🙊 O recunoşti? E celebră
FOTO. Imagini hot cu Miss Univers, soția celebrului milionar român!
O fată de 17 ani, dispărută de luni de zile, a fost găsită îngropată în...
Dieta-minune a lui Ion Iliescu. Ce mănâncă la 93 de ani
Motivul crimei odioase din Bistriţa. Ucisă de soţ în faţa copiilor, tânăra s-a prăbuşit la...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
🇷🇴 Mai multe mașini ARO din flota armatei au fost scoase la vânzare. Cât costă...
Experiența inedită trăită de o femeie. S-a trezit cu 86 de milioane de dolari în...
Recalcularea pensiilor vine cu dezavantaje pentru unii români. Pensionarii care nu primesc bani în plus...
Cu ce domniță a fost surprins Dorian Popa: A uitat-o pe Babs!
Atac terorist în Paris. Atacatorul a strigat "Allah akbar" şi a atacat trecători în centrul...
Pro TV a 'spart' banca! Ireal câţi bani vor primi concurenţii de la Survivor România...
„Cea mai BEATĂ PASĂRE” din Noua Zeelandă este o specie de PORUMBEL DURDULIU!
UNGARIA UMILITĂ crunt în România! S-a întâmplat chiar de Ziua Națională
Misterul lacului din România, care nu se mai oprește din crescut
Rona Hartner a fost uitată de colegii de breaslă în ziua înmormântării. Doar două persoane...
BANCUL ZILEI. Vasile: Nu vă supărați, aveți o bere? Ion:– La ce îți mai trebuie,...