VIDEO | Marius Budăi, despre majorarea pensiilor din 1 ianuarie 2023: „Cu siguranță va fi o majorare a pensiilor. Vom face mai mult decât spune legea”

Publicat: 25/08/2022, 22:24
Actualizat: 25/08/2022, 23:01

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, joi, la Antena 3, că pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie. El a evitat să spună dacă această majorare va fi cât rata inflației așa cum a precizat Marcel Ciolacu.

„În ultimele două săptămâni rata inflației a scăzut foarte puțin”, a afirmat Marius Budăi.

Întrebat cu cât se vor mări pensiile de la 1 ianuarie 2023, ministrul Muncii a spus: „Chestiunea este un pic mai complicată din punct de vedere tehnic, dar noi vom face mai mult decât spune legea și când se va lua decizia în coaliție, e atributul liderilor coaliției anunțe.

Eu spun doar ce e legal. Rata inflației pentru anul 2022 o cunoaștem abia la sfârșitul primului trimestru din 2023. De aceea în legea 263, legea Pensiilor se spune se merge pe o rată a inflației din anul 2021 care era mult mai mică decât ce este este acum. Nu vreau intru în cifre pentru nu vom face acest lucru. Nu vom merge pe o majorare mai mică.

Vom încerca și facem extrem de multe simulări vedem cum ne descurcăm și cum ne așezăm și cu siguranță va fi o majorare a pensiilor, așa cum am spus Marcel Ciolacu de la 1 ianuarie 2023.

Cresc pensiile de la 1 ianuarie 2023

Marcel Ciolacu – președintele PSD a anunțat că pensiile vor fi mărite cu rata inflaţiei.

„Pensiile vor fi mărite. Avem o lege, vor fi indexate cu rata infaţiei. Legea există, se va mări indicele de inflaţie.

Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să depăşim acest 1 septembrie şi să venim cu actul normativ în Guvern pe zona de energie şi din acel moment începem construcţia bugetară şi pe anul viitor şi vedem priorităţile care ne-au rămas pe anul acesta”, a declarat Marcel Ciolacu

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase