VIDEO | Sorin Grindeanu cere ca circulația pe Podul de la Brăila să nu mai fie oprită noaptea

Publicat: 01/11/2023, 15:17
Actualizat: 01/11/2023, 19:54

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, i-a cerut directorului CNAIR Cristian Pistol ca podul de peste Dunăre de la Brăila să fie deschis nonstop.

Decizia lui Grindeanu vine după ce constructorul podului, compania Webuild, nu a demontat decât parțial una dintre macarale deși, în iulie, solicita închiderea pe timpul nopții pentru a demonta respectivele utilaje. Pentru întârzieri și neconformități, constructorul podului de la Brăila a fost penalizat până acum cu peste 80 de milioane de lei.

„Prima chestiune, aceeași companie s-a angajat că până la sfârșitul acestui an va termina și drumul, descărcarea pe Jijila. Știți foarte bine am fost, am văzut împreună cu dl. Tudose, cu dl. Pistol, am văzut în această dimineață și acea variantă. Sunt departe de a termina până la sfârșitul anului această descărcare pe Jijila”, a fost prima constatare a ministrului după ce a vizitat, alături de europarlamentarul Mihai Tudose și de directorul CNAIR Cristian Pistol, Drumul Expres Brăila-Galați și Podul peste Dunăre.

Grindeanu a dat asigurări că siguranța celor care trec pe pod nu este pusă în pericol, însă lucrarea nu va fi recepționată de CNAIR până când toate neconformitățile descoperite nu vor fi remediate de constructor pe banii lui.

„Revendicările pe care CNAIR-ul le are către constructor sunt undeva la 80 și peste 80 de milioane de lei, asta neincluzând faptul că eu nu cred că se vor ține de termeni pentru descărcarea pe Jijila, ceea ce va însemna în plus alte despăgubiri. Vreau să vă spun că mi-aș fi dorit sigur să nu existe aceste neconformități. Dar pot să vă spun că atâta timp cât nu este pusă în pericol siguranța pasagerilor în trafic, atâta timp cât aceste neconformități vor fi înlăturate pe cheltuiala companiei, pe cheltuiala companiei, tot timpul o să aleg aceeași variantă de a da în circulație acest pod, nu să stăm să ne uităm la el vreo șase luni până când se termină toate acele neconformități care nu pun în pericol siguranța în trafic și să fie înlăturate ulterior toate acele neconformități. După ce vor fi înlăturate, va fi recepționat și acest obiectiv”, a mai spus Grindeanu

Grindeanu: Țineți podul deschis 24 din 24

Ministrul Transporturilor i-a cerut directorului general CNAIR să mențină podul deschis 24 de ore din 24 pentru că macaralele de pe pilonii de susținere nu au fost date jos nici până acum.

“Mai vreau să le atrag atenția ceva și vă spun o hotărâre. Noi am venit în iulie, cred, nu? Atunci am fost împreună, s-a dat drumul la circulație, da, bun. Și-au luat angajamente mărețe că vor da jos macaralele și că pe parcursul nopții vor reuși să facă acest lucru. Din ce am văzut azi de dimineață, împreună cu dl. Tudose au reușit să dea parțial prima macara. Dar vreau să vă anunț dl. director că dacă vor continua în această formă, nu că dacă vor continua, vreau să luați decizia să se circule, nu văd motivul pentru care întreruptă circulația peste noapte, atâta timp cât aceste macarale nu sunt demontate și date jos să-mi spuneți motivul pentru care nu se poate. Dacă tot nu dau jos aceste macarale, atunci să se circule 24 din 24. Când vor fi mobilizați, să vină dânșii să ceară la CNAIR că vor să lucreze ca să dea jos această aceste macarale până atunci 24 din 24”, a mai spus Grindeanu.

Întrebat de reasfaltarea podului în primăvară, înainte de alegerile europarlamentare, Grindeanu a spus că neconformitățile trebuie înlăturate.

“Asfaltul pe podul Brăila și toată neconformitățile văzute de experți la cererea CNAIR-ului, subliniez acest lucru, CNAIR-ul a cerut toate aceste rapoarte de la experți, toate aceste neconformități trebuie să fie înlăturate pe banii companiei”, a conchis ministrul Transporturilor.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Probleme fără sfârșit la podul de jumătate de miliard de euro de la Brăila

VIDEO | Sorin Grindeanu promite ca până la finalul anului drumul expres spre Focșani care face legătura cu A7 să fie scos la licitație

VIDEO | Marcel Ciolacu continuă războiul cu industria PĂCĂNELELOR/ „Să le intre bine în cap, NU mă las de ei”

UPDATE | Punctul de trecere a frontierei de la Rafah dintre Fâșia Gaza și Egipt s-a deschis/ 545 de persoane vor trece granița/ Niciun român pe listă

Bogdan Pavel
Senior editor Are o experiență de aproape trei decenii în mass media românească, în care a ocupat, pe rând, aproape toate funcțiile într-o mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Reparaţiile auto, mai scumpe şi cu 20%. La o lucrare de 15.000 de lei, 5.500-6.000...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Jennifer Lopez și Ben Affleck în pragul divorțului? Actorul s-ar fi mutat deja din vila...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
E INTERZIS prin lege în România! Românii trebuie să-şi facă AUTORIZAŢIE
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
(P) 8 Sfaturi pentru achiziţionarea primului tău apartament
×