Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătății: „Nimeni nu va sări rândul la vaccinare. Mi-ar plăcea să fiu vaccinat astăzi”

Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătății: „Nimeni nu va sări rândul la vaccinare. Mi-ar plăcea să fiu vaccinat astăzi”
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu / Mediafax Foto
Publicat: 24/12/2020, 11:53
Actualizat: 06/04/2021, 14:35

Vlad Voiculescu a făcut declarații despre campania de vaccinare, cât și despre decizia de a se vaccina în public. Noul ministru al Sănătății a vorbit și despre posibilitatea de a  fi cooptate personalități în campania de vaccinare.

Acesta spune că „prioritatea absolută este în mod evident gestionarea pandemiei și pregătirea campaniei de vaccinare. Primul vaccin va sosi pe 26, adică practic poimâine (…). Cred că orice relaxare din partea noastră, a tuturor, personal și evident, orice relaxare din partea autorităților ar fi o greșeală mare acum, în perioada sărbătorilor”.

Mai multe personalităţi se vor implica în campania de comunicare pe tema vaccinării anti-Covid-19, declară la RFI noul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Nimeni nu va sări rândul la vaccinare”

Ministrul Sănătăţii precizează că „vom avea destule personalităţi care se vor vaccina, cu siguranţă, dar nimeni nu va sări rândul. Primii vor fi cei din personalul medical, care au prioritate, nu politicienii, nu oricine altcineva”.

Întrebat dacă vor fi cooptate personalităţi în campania de vaccinare, noul ministru a răspuns: „Nu am nici o îndoială în privinţa asta şi da, va fi o campanie de comunicare, pe care am de gând să o pregătesc, împreună cu colegii de la celelalte ministere şi împreună cu preşedintele României, care este direct implicat”.

Întrebat dacă se va vaccina în faţa camerelor de filmat, pentru a da un exemplu, Vlad Voiculescu a răspuns: „Da, sigur că da, dar atunci când îmi va veni rândul, deşi mi-ar plăcea să fiu vaccinat astăzi, deja”.

Ministrul precizează că nu intenţionează o privatizare a Sănătăţii, aşa cum i s-a reproşat: „E o idee foarte interesantă. Nu am vorbit niciodată despre privatizare, nu am vorbit niciodată despre scumpiri ale unor servicii medicale sau orice din categoria asta. Cred că e o reminiscenţă a discursului PSD şi a discursului stângii despre ceea ce a făcut PDL în 2007-2008 şi presupun că tot rostogolesc această minciună, pentru că oamenii încă au o oarecare teamă. Deci nici gând, nu se pune problema de privatizare a vreunui sistem de sănătate, totală sau parţială, nici gând”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase