Alții care vor să salveze România

Alții care vor să salveze România
Publicat: 04/09/2017, 18:47

Ghipsul de pe picior, împodobit cu semnăturile vedetelor PSD, la despărțire, l-a făcut pe fostul șef al social-democraților, Victor Ponta, să înțeleagă cât de scurtă e viața politicianului-atacant, împingându-l, aproape instinctiv, în teren.

„E momentul! Mâine, alături de Daniel și Sorin (nu vă speriați, nu e vorba de Grindeanu), pornim Proiectul #altfel!!! (…) E momentul să oprim criticatul și comentatul de pe margine – intrăm pe teren pentru că este nevoie de o gândire pe termen lung în această „Mlaștină” care ne conduce acum!”, a spus Ponta.

Bine, fie vorba între noi, poeții, o mlaștină nu ne poate conduce, ci noi, cu toții, suntem, într-adevăr, împinși în mlaștină de guvernele PSD, încă de pe vremea „scriitorului”.

După ce se alintă olecuță, de genul: „Puteți să ne susțineți sau să ne înjurați! Important este că nu puteți să vă faceți că nu existăm și că nu este nevoie de ceva #altfel!”, omul nostru abordează discursul în notă intens revanșardă: „Nu s-a pus niciodată problema să facă parte din proiect domnul Grindeanu. (…) Fiecare face ce dorește cu viața sa. Eu mi-am ales drumul și sunt foarte mulțumit de ideea că fac ceva de care să nu îmi fie rușine. Există compromisuri. Orice politică se face cu compromisuri, dar e și o limită a compromisurilor și eu cu domnul Dragnea nu am ce compromisuri să fac și nu are cu ce funcție să mă cumpere”.

Ei ași! Păi, în momentul în care l-ai proptit pe Grindeanu, în calitate de secretar general al guvernului-fata-morgana, fixându-l în fotoliul de prim-ministru, ca pe „Cid”, în șaua calului, n-a părut să fie acesta un gest, oarecum, rușinos?!

Apoi, personal, nu cred că Dragnea ar fi intenționat, cel puțin în această fază, să-l cumpere cu vreo funcție pe Ponta. Cumpărarea lui Grindeanu a fost una becaliană: cumpăr, nu atât pentru echipa mea, cât pentru a le slăbi pe celelalte.

N-ar fi fost exclus ca, așa, fără direcție și fără coloană, cum se comportă Grindeanu, odată ajuns în Pro România să fi tras după el întreg lotul Timiș. Ceea ce, trebuie să recunoaștem, ar fi fost o lovitură pentru echipa lui Dragnea.

În ceea ce privește sintagma „Important este că nu puteți să vă faceți că nu existăm și că nu este nevoie de ceva #altfel”, aș menționa următoarele: toți dușii din PSD și-au făcut, la plecare, câte un partid „existent”, iar acum, toate par moarte și împăiate; cât despre faptul că e nevoie de „ceva #altfel”, cu asta suntem absolut de acord – dar oare cât de altfel se cred domnii ăștia doi, vizavi de grosul PSD-ALDE?!

Eu cred că, în actuala formulă și cu atare doctrină – Constantin: „Va fi un partid în primul rând de centru, dar și cu accente patriotice, pentru că niciun om politic nu ar trebui să fie la vârful politicii, la vârful politicii românești dacă nu este patriot. Nu vorbesc de un naționalism extremist, vorbesc de un accente patriotice pe care ar trebui să le aibă fiecare dintre noi” -, formațiunea în discuție s-a născut cu deviație de sept.

Într-o Europă Unită care, pentru a putea supraviețui, ea însăși, are nevoie de mult mai multă coeziune, ca să reiei tema „accentelor patriotice”, mi se pare puțin straniu.

Și atrag atenția că jocul făcut în ultimul an de coaliția PSD-ALDE, dar mai ales în ultima perioadă, a fost extrem de patriotic – aproape foarte patriotic -, context în care puterea a tăiat, deja, macaroana opoziției patriotice, Ponta-Constantin, aflată în extazul facerii.

În consecință, dacă Dragnea nu va fi extras din schemă într-un oarecare orizont de timp, dacă nu va face o greșeală cu urmări grave, la nivel de țară și partid, creând, pe cale de consecință, un exod din Kiseleff spre România, dacă actualul tandem „generator de putere” va dăinui, e clar că „Pro genitura” s-a născut fără noroc, și cu cununiile legate…

P.S.(D) Sensibil, cum îl știți, Liviu Dragnea nu a vrut să deranjeze nașterea: „Nu vreau să tulbur lansarea unui proiect politic”, a șoptit acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna