Anchetarea celui mai bun prieten

Anchetarea celui mai bun prieten
Publicat: 20/07/2012, 19:13
Actualizat: 29/07/2014, 23:59

Tocmai pe el îl suspectează de „abuzuri și ilegalități”? Știe domnul Corneliu Dobrițoiu, ministrul Apărării, asupra cui asmute dulăii? Despre omul acesta, căruia, printr-un concurs favorabil de împrejurări, i-a luat locul, toți oamenii politici importanți au numai cuvinte de laudă. Și nu sunt vorbe goale. A fost evaluat și reevaluat de somități în materie de onestitate și de încredere politică, primind, de fiecare dată, calificativul „Foarte bine”. Chiar și aceia care, prinși în iureșul campaniei electorale, l-au denigrat în public, mai târziu, când l-au cunoscut îndeaproape, și-au înghițit limba.

Președintele suspendat, Traian Băsescu, îl numea, în 2004 – pe vremea când personajul nostru, Gabriel Oprea, era liderul PSD Ilfov și ministrul Administrației Publice – „șeful mafiei personale a lui Adrian Năstase”. S-a dovedit doar că locuia în propria-i vilă, dar lua bani de chirie la Parlament, în calitate de deputat navetist, ceea ce era precum atribuirea apartamentului prezidențial din Mihăileanu: legal, dar imoral. Mai târziu, când l-a văzut cum, din funcția de ministru de Interne în primul Cabinet Boc, își înfruntă partidul și pune, în fruntea serviciului de informații al poliției, o persoană neagreată de PSD, dl Băsescu și-a revizuit radical părerea. Drept urmare, în 2008, i-a mai agățat două stele de general pe epoleți, lângă alte două oferite de Ion Iliescu, iar, un an mai târziu, l-a instalat ministru al Apărării. Cel mai tânăr general cu patru stele a stat alături de comandantul suprem până în luna aprilie a acestui an, când, picând guvernul, l-a părăsit pe „omul de stat și marele patriot”, cum îl complimenta, și a trecut cu partidulețul său în caschetă, de partea adversarilor acestuia. Dl Băsescu nu i-a adus însă niciun reproș, declarând că îl înțelege pe Gabriel Oprea, acesta rămânând pentru domnia sa un om care l-a ajutat la nevoie.

De fapt, nu a fost trădare, ci o întoarcere în sânul familiei. „Oprea a fost colegul nostru”, l-a salutat Victor Ponta pe susținătorul noului Guvern. „Ponta îmi e prieten”, a răspuns acesta, sugerând că brusca schimbare a taberelor ar fi fost o mișcare normală. Cei doi au negociat repede o alianță PSD-UNPR, pe care au înscris-o la tribunal. „Este important să reunim PSD-ul cu ce s-a desprins din PSD”, a spus premierul, strângându-i mâna. Și-acum, după această antantă cordială, vine ministrul militar de carieră, Dobrițoiu, cu anchete și plângeri penale, care sabotează reîntregirea familiei. Și pentru ce? Pentru că Oprea a înaintat-o la grad de colonel, fără s-o anunțe, pe Codruța Kovesi, procuror general, care nici măcar n-a făcut armata?! Sau pe pedelistul Ioan Oltean, alt galonat fără voie?! Dar sunt „oamenii lui Băsescu”, este de notorietate, poate aici nu e mâna predecesorului, ci a comandantului suprem. Numeroșii prieteni ai dlui Oprea ar putea jura că acest om, care s-a ocupat, cândva, de intendență, nu putea transforma corpul ofițerilor români într-un club de fițe, unde ministrul Apărării împarte legitimații politice la intrare. Acest om face parte din comisia care i-a evaluat lui Victor Ponta lucrarea de doctorat parțial copiată, zic dușmanii, acordându-i distincția Summa cum Laude. Acest om, pe chipul căruia se citește, din încordarea mușchilor faciali, profunzimea gândirii este el însuși doctor în drept. Cu atâția doctori în jur, domnul Dobrițoiu, căruia i s-a urcat justiția la cap, s-ar putea vindeca repede. MapN începe să dea semne că își revine: dna Kovesi, despre care ministrul spunea că e colonel, n-a primit, de fapt, niciun grad.

DA sau NU la referendum? Votează AICI în REFERENDUMUL VIRTUAL Gândul și câștigi un iPad2!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”