Florin Negruțiu
11.12.2012
Puterea Gândului

Așa suntem noi, hoții, mai votați!

Așa suntem noi, hoții, mai votați!
Mă uit pe lista așa numiților aleși ai poporului și mă ia cu rece pe șira spinării. Dacă poporul a putut să bage de-a valma în Casa lui borfași, securiști, bufoni, curve sau nebuni de legat, ce spune asta despre respectivul popor?

Mă uit pe lista așa numiților aleși ai poporului și mă ia cu rece pe șira spinării. Dacă poporul a putut să bage de-a valma în Casa lui borfași, securiști, bufoni, curve sau nebuni de legat, ce spune asta despre respectivul popor?

Dacă 66 la sută dintre alegătorii dintr-un colegiu din Botoșani au pus ștampila pe dl. Verginel Gireadă (3 ani de închisoare cu suspendare), cât de verginelă este gireada care a votat de-a-mboulea?! Cât de inocenți sunt conaționalii mei care au putut pune ștampila pe niște personaje precum Ridzi sau Stan, dimpreună cu tot neamul lor de penali care, începând din ianuarie, vor face legile în țara asta, inclusiv pe cele în materie de justiție?!

Ce-o fi fost în capul alegătorilor din Prahova de și-au pus în proporție de 71 la sută încrederea într-un puști căruia tatăl său, baron local, îi face o prezentare elocventă: „Puteam să-i fac un bar, dar are înclinații politice”?! Sunt zeci ca el în noul Parlament, fii și fiice de mahări locali intrați în Legislativul României cu scoruri aiuritoare. N-o să vă dea de băut, dragi alegători. Iar când o să vă treziți din euforie, o să vă dați seama că voi le veți plăti consumația. Ce-or căuta ei în Parlament? Se plictiseau și aveau nevoie de o nouă distracție? De ce nu poate să stea liniștită „gașca mea”, ca să reformulez un refren al interpretului Sturzu de la HI-Q, intrat și el în Legislativ cu un scor de 65 de sută? De ce țin cu tot dinadinsul să ne reprezinte?

Asta ne este valoarea, astea ne sunt valorile politice după 20 de ani strâmbi.

„Așa suntem noi, plagiatorii, mai votați”, rânjește acum Victor Ponta la televizor, celebrând triumful zdrobitor al tupeului în România. Ce nevoie avea dl. Ponta să le arunce un scuipat gros în față celor care încă mai cred în onoare, muncă cinstită și bun simț?

Dragă minoritate tăcută și umilită, care ți-ai făcut studiile pe bune, care n-ai dormit nopțile pentru a-ți trece examenele, care înțelegi să-ți faci meseria cu onestitate fără să-ți furi patronul sau statul, care nu crezi în șmecherie și în fușereală, care lași de la tine sau care lași loc de bună ziua, care nu ai avut ce vota duminică, cum nu ai avut ce vota nici acum patru sau opt ani, și te încearcă gândul să fugi din țară, trebuie să știi că nu greșești: plagiatul este un furt mizerabil, care nu se șterge prin vot. Hoția nu este o virtute, nici dacă este validată cu 99 la sută.

Și chiar dacă o să-l scoată pe Adrian Năstase martir și o să-l pună pe bancnota de 100 de lei, nu accepta niciodată ca cineva să ți-o lipească pe frunte!

Inchide