Băi, nene, m-am luat eu de maimuța din care vă trageți?

Băi, nene, m-am luat eu de maimuța din care vă trageți?
Publicat: 16/10/2018, 19:37

Nu că asta n-ar fi o tradiție religioasă milenară pe acest tărâm european: atingerea moaștelor vindecă (sau nu) miraculos și la Lyon,Lourdes, Fatima, Medjucorje, Compostela (El Camino). Dar acolo, intelectualii civici nu-și bat joc de pelerini. N-am văzut în toată Franța aia iluminată și laică, în afară de săptămânalul de hateri antireligioși „Charlie Hebdo”, vreun „Muie la Moaște!” Chiar dacă funcționează prin placebo, mersul la criptă, sentimentul religios este respectat și protejat prin legi internaționale ale ONU.

Restul e profanare. Printre pelerini sunt oameni buni și răi. Ca și voi. Vor ceva mai bine pentru ei și poate și pentru alții. Nu dau în cap, nu bat amantele în direct la teve și nici nu dau cu pixul la Vechea șiNoua Securitate.

Da, suntem popor de țărani credincioși!

Păi, nu așa am învățat la școală!!? Suntem orășeni care ciupesc de fund sau cum!!!? Suntem neam vechi de intelectuali care înghesuie magazionerele prin debaralele bibliotecilor de pe vremea lui Traian și Decebal!!?

Lumea bună se oțărăște, nene! Are ambâț de toleranță zero la „spălații pe creier de religie”. Nu știu de ce-ar fi acești oameni simpli mai răi decât intelectualii spălați pe creier – să zicem – de Ceaușescu, de Iliescu sau de Năstase. Sau de Oprescu. Sau de Dragnea. Și care s-au târât tot în genunchi pentru „sănătatea copilașilor”…

Am văzut foarte multă lume în picioare care a mers pe burtă pentru niște bănuți și o bucată de os de funcție moartă.

Acum „no ofense”, dar avea Țuțea dreptate, dacă mă gândesc la Elisabeta Rizea, când spunea că o babă credincioasă face mai mult decât un întreg guvern. Uneori, o babă credincioasă are mai mult caracter decât un întreg grup de dialog social fandosit.

Nici un război mondial al secolului XX (peste 50 de milioane de morți – over all) nu a fost pornit din motive religioase, ci din motive economice sau din motive de demența a puterii. Comunismul – o anti religie inversată – cu 100 de milioane de morți în dulapul său muncitoresc, a dărâmat cele mai multe biserici din istorie.

Nu mai identificați Răul cu credința în Iisus Hristos! Da, sunt un animal credincios. Nu am votat la referendum, nu cred că există un Patriarh mai satanic pentru Biserica Ortodoxă Română ca PFA Ciobotea și cred numai în Educație ca Arhitect Universal, strict pe partea laică.

Dar dacă nu mai vreți un alt război civil, lăsați oamenii să creadă în fix ce dumnezeu vor ei. Amin.