Când îți bate balistica-n fereastră

Când îți bate balistica-n fereastră
Mihai Fifor, despre starea de alertă
Publicat: 02/08/2018, 19:26

Asta, dacă vorbim despre o împiedicare în vorbe, despre o sintagmă din care lipsește o negație sau o afirmație, care, în context, dă realitatea peste cap, despre o bâlbă care strică sensul, dar nu și despre o comparație imbecilă, precum aceea a ministrului Daea, comisă zilele trecute.

Și toate cele scrise mai sus ar putea fi valabile, la rigoare, chiar și în cazul în care avem de-a face cu un ministru al Apărării aflat în imponderabilitatea concentrării, cu acuitatea minții prăbușită, într-un anume moment al zilei, gafeur accidental, mă rog, un om cu mintea golită de sensuri, pe moment, din cauza de stres și oboseală.

Dar de aici, de la asumarea propriei prostii, rostite cu aplomb, și până la a-i face proști și ticăloși pe ceilalți, ca să-ți acoperi deruta, este o cale la fel de lungă, precum aceea de la demnitate la lașitate, și de la greșeala de exprimare, la apa din cap.

Fifor a spus la A3 (înregistrat video și audio): „Evident că niciodată președintele Putin nu o să fie extrem de încântat de faptul că în România se dezvoltă capabilități militare foarte serioase. Cum ar putea să fie vreodată președintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice„.

În consecința acestor spuse, PNL a cerut demisia ministrului: „Mihai Fifor, ministrul Apărării, afirmă că avem rachete balistice la Deveselu. Prostia Guvernului Dăncila devine deja periculoasă, riscă să ne bage în război. Demisia!”, a postat Dancă pe Facebook.

Dar Fifor revine, la Digi24 : „Niciodată nu cred că cineva ar putea afirma că la Deveselu avem rachete balistice. Aseară am spus că avem baza de la Deveselu, care se ocupă de rachetele balistice, în niciun caz că la Deveselu avem rachete. (…) A fost doar o greșeală de înțelegere, de comunicare în cel mai rău caz, o eroare de interpretare”.

Enervat, Ludovic Orban revine și el, pentru Mediafax: „Ministrul Apărării, Mihai Fifor, trebuie să demisioneze, deoarece prin afirmațiile pe care le-a făcut cu privire la existența rachetelor balistice la Deveselu, nu face decât să alimenteze propaganda Moscovei. (…) Gafa lui creditează o interpretare politică anti-NATO”.

Fifor, simțindu-se atacat, intervine din nou: „Nu mă mir (că PNL cere demisia, n.n.) Se face un joc politic pe un subiect de securitate națională și lucrul acesta nu este în regulă. E menirea Opoziției să facă astfel de jocuri. Nu au decât să o facă, chiar nu mă mai miră nimic din partea domniilor lor, dar eu cred că este important să rămânem în programul pe care ni l-am asumat și pe care ni-l ducem la îndeplinire în fiecare zi”.

Păi, să rămânem, domnule Fifor, în program, dar știm noi care este acel program? Că văd că nici rușii nu l-au decodat exact-exact.

Pavel Alekseenko, Secretar I al Ambasadei Rusiei în România, pe Facebook: „Declarația lui Fifor este încă o dovadă că scutul american din Deveselu reprezintă o amenințare directă și imediată la adresa securității naționale a Federației Ruse. Mulțumesc, dle Fifor, pentru adevărul spontan”.

Ca să vezi! Și ăștia fac joc politic.

Eu înțeleg și orgoliile, până la un punct, dar ca tu, Fifor – „meșter” în literatură – în calitate de ministru al Apărării, într-un guvern al unei țări NATO, să nu înțelegi că o exprimare mai mult decât neglijentă, într-o chestiune și o conjunctură extrem de delicate, poate crea consecințe foarte grave, e o stare vecină cu inconștiența.

Mai mult, în loc să-ți asumi „graba” și „miserupismul” din exprimarea sintagmei: „…în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice„, pentru că ți-e lene să pronunți „…în România avem baza militară de la Deveselu, care acționează împotriva/care se ocupă de rachetele balistice”, așa cum ai făcut-o a doua zi – fără să-ți recunoști, însă, greșeala, ci invocând, „doar”, o eroare de interpretare, ca și când nația ascultătoare este de vină că nu ți-a tradus just shortcuturile lenevoase – să acuzi opoziția de jocuri politice, mi se pare, pur și simplu, lipsă de onoare.

Iar asta este foarte grav pentru un șef al Armatei Române!

Și dacă, de lene, în același context, ministrul Apărării Naționale ar fi spus, sărind și peste a doua paranteză, așa cum a sărit peste prima: „Cât despre baza militară de la Deveselu (care acționează împotriva/care se ocupă), cu rachetele balistice (care n-au nimic de-a face) cu Rusia, este clar că lui Putin nu-i convine să știe că pot fi folosite, și mâine, dacă va fi cazul…”

Până să mai acuze el opoziția că-i răstălmăcește politic prostiile, s-ar fi trezit cu un SU-57, bătându-i în fereastră.

Cu balistica!!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Secunda care i-a salvat viața lui Trump: Fostul președinte întoarce capul spre un lunetist...
Actor celebru, găsit mort în mașină! Starul de doar 46 de ani, răpus de caniculă...
FOTO. Lili Sandu, fosta iubită a lui Bogdan Stelea, e strălucitoare la 45 de ani,...
Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly...
VIDEO&FOTO Cele mai spectaculoase ținute de la „nunta anului”. Fiul celui mai bogat om din...
Halucinant! Ce ar fi făcut prietenul Mariei Diana, când a atacat-o ursul. Un martor a...
Cele mai sexy femei din lume! Dieta MINUNE pe care o ține ocupanta primului loc!...
A fost identificat atacatorul lui Donald Trump. Cine este tânărul care a încercat să-l asasineze...
Momentul când bărbatul care a vrut să-l asasineze pe Trump e ÎMPUȘCAT de un lunetist
Diana Maria Cazacu, fata de 19 ani atacată de urs, a fost îngropată azi: Aceasta...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Mașinile diesel, interzise în mai multe orașe. Unde nu mai poți circula cu mașina pe...
UPDATE: Atacatorul de la mitingul lui Trump, identificat / Trump, văzut ieşind din avion după...
A fost DESCOPERITĂ cea mai PERICULOASĂ SUBSTANȚĂ din lume! Este atât de PUTERNICĂ încât...
Reguli pentru absolut TOȚI ANGAJAȚII din România. Trebuie respectate în mod OBLIGATORIU
Nunta în familia Hagi, după vechi obiceiuri. Ce tradiții neștiute au aromânii
Cum arată în interior Biserica Visarion, locul în care Ianis Hagi și Elena își unesc...
A uitat că e în timpul programului și a mers la întâlnire! Un jandarm a...
Ce părere are Monica Tatoiu despre femeile care își acoperă capul? „Nu are nicio treabă...
Cine sunt părinții mirilor de la nunta secolului din India
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am...
„Cometele întunecate” ar putea reprezenta 60% dintre obiectele cosmice din apropierea Pământului
×