Cum ne dă PSD mai mult decât putem duce

Cum ne dă PSD mai mult decât putem duce
Publicat: 03/03/2019, 20:28

De ce?! Ca să vedem până unde pot ajunge încercările de manipulare a minților românilor cumsecade, indiferent de preferințele lor politice, de la PSD la PNL și de la ALDE la USR sau ProRomânia.

Liderul social-democrat Liviu Dragnea a început de câteva zile un turneu electoral prin filialele partidului din țară. Și, de unde ar fi putut începe cu dreptul un astfel de periplu, dacă nu din sud?!

Așa că, în urmă cu două zile, s-a aflat la Reșița, în Caraș-Severin.

De ce n-a fost mai important Ion Iliescu astăzi, împreună cu toată istoria lui, pentru un partid precum PSD?! Întrucât am înțeles, în cele din urmă, că: dacă îi vom face răspunzători doar pe președinții partidului din Kiseleff – fie Iliescu, fie Năstase, fie Dragnea – de toate nenorocirile politicii abătute peste noi, susținând că doar ei sunt orele ceasului rău, nu facem decât să ne băgăm degetele în ochi; decât să dăm cu aghiasmă peste buba racului.

Și ca să înțelegem asta, nu ne trebuie mai mult decât să-i ascultăm, fără a ne forța să le înțelegem spusele, pe cârmuitorii social-democrați ai unor județe populate de români, și ei, precum toți ceilalți trăitori în patrie, chinuiți de aceleași tare, neîmpliniri și terori sociale.

Fără să mai vorbim despre faptul că inutilele „cuvântări” ale reprezentanților leadership-ului partidului din Kiseleff seamănă izbitor cu acelea ale vechilor activiști comuniști, pe care, dacă îi iei în seamă, nu faci decât să-ți coafezi și mai tare cârlionții părului „din cap”.

Între altele, șeful CJ Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a reamintit ieri, vorbind despre nevoile cărășenilor – pesediști sau nu – în prezența lui Daddy, care le e baci și le-a fost oaspete, că li s-a promis și oamenilor din zonă un drum expres care să traverseze județul, măsură care ar duce la decongestionarea drumurilor din Caraș, extrem de aglomerate. „Drum care nu a fost început nici în ziua de azi”, a spus Hurduzeu.

Toate bune, câtă vreme șeful cel mare a ajuns, în sfârșit, în județ și e de la sine înțeles că dorește să cunoască realitatea din teren, spre a ajuta comunitatea într-un fel sau altul.

Numai că, ce să vezi? Niciodată, noaptea minții unora nu se lasă stinsă de zorii unei alte energii.

Așa că secretarul filialei, Ioan Chisăliță, unul dintre deputații rămași în PSD după defectarea altor aleși „infiltrați de statul paralel în partid” și plecați la ProRomânia, la ordinul serviciilor și al lui Ponta – după cum crede Liviu Dragnea – a divagat pe temă: „Dacă în guvernarea tehnocrată făceam drumul în 6 ore – probabil, pe cel de la București, la Reșița , n.a. –acum fac acest drum în 8 ore. Pentru că PSD a luat măsuri care au dus la creștere economică, sunt foarte multe camioane și alte mașini care au făcut ca aceste drumuri să fie mult mai circulate„.

Ei bine, dacă exact în acele momente, n-aș fi fost blocat în traficul infernal și mizerabil din București, iar un văr de unchi din țărișoară – cu care mi-am omorât timpul, vorbind la telefon, înghițiți, amândoi, în nemișcarea roților de pe drum – nu mi-ar fi relatat același calvar, întâmplat în urbea lui, m-aș fi amuzat, poate, de prostia ticăloasă a explicațiilor liderului PSD din județ – iar județul ar fi putut fi oricare din țară – și aș fi trăit/murit la fel de prost ca până mai ieri.

Numai că, sufocat de noxe, prins între mașinile blocate pe bulevardele Capitalei, în plin concurs de-njurături – de morți, de vii, de anafure, de gâți, de cruci, de rude, de exemplu – declanșate la auzirea spuselor individului, ni s-au întunecat mințile și – Slavă Domnului! – bine că individul era scăpat din traficul altui județ, departe, n-am secretat doza necesară de umor, care să mă facă „să mai râd”.

Cât de lipsit de simțul măsurii, ca să mă exprim cu bun-simț, trebuie să fii, ca să afirmi una ca asta?! Cât de proști trebuie să-ți pară românii de pe urma votului cărora trăiești ca în sânul lui Avram – și cărora le ceri, și astăzi, votul de încredere – fără să întreprinzi/realizezi nimic pentru ei, în meleag, oameni care te-au cântărit până la urmă la adevarata-ți valoare, primindu-te în orașe-reședință de județ cu tipsii pline de rahat turcesc?

Cât de lipsit de respect să mai fii, când le spui acestor oameni că trăiesc prost, jalnic, mizerabil, pentru că „PSD a luat măsuri care au dus la creștere economică„, implicit la bunăstarea lor?

Că tot ceea ce văd și simt e invers decât adevărul gol-goluț?!

Ei bine, pentru asta am ales să scriu, astăzi, în loc de situația României în cel de-al 89-lea an de la nașterea lui Ion Iliescu – o temă, evident, interesantă – despre trepădușii care i-au ținut în funcții, de-a lungul timpului, pe primul președinte, pe Gherman, pe Năstase, pe Văcăroiu, pe Ponta, pe Dragnea și pe toți ceilalți, cu părerea fermă că românul, fiind prost și manipulabil, poate fi dus de nas la infinit.

Rușinos și condamnabil!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Codin Maticiuc, replică pentru cei care îl acuză că fură din banii de caritate. „muncesc...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne