Cum ne dă PSD mai mult decât putem duce

Cum ne dă PSD mai mult decât putem duce
Publicat: 03/03/2019, 20:28

De ce?! Ca să vedem până unde pot ajunge încercările de manipulare a minților românilor cumsecade, indiferent de preferințele lor politice, de la PSD la PNL și de la ALDE la USR sau ProRomânia.

Liderul social-democrat Liviu Dragnea a început de câteva zile un turneu electoral prin filialele partidului din țară. Și, de unde ar fi putut începe cu dreptul un astfel de periplu, dacă nu din sud?!

Așa că, în urmă cu două zile, s-a aflat la Reșița, în Caraș-Severin.

De ce n-a fost mai important Ion Iliescu astăzi, împreună cu toată istoria lui, pentru un partid precum PSD?! Întrucât am înțeles, în cele din urmă, că: dacă îi vom face răspunzători doar pe președinții partidului din Kiseleff – fie Iliescu, fie Năstase, fie Dragnea – de toate nenorocirile politicii abătute peste noi, susținând că doar ei sunt orele ceasului rău, nu facem decât să ne băgăm degetele în ochi; decât să dăm cu aghiasmă peste buba racului.

Și ca să înțelegem asta, nu ne trebuie mai mult decât să-i ascultăm, fără a ne forța să le înțelegem spusele, pe cârmuitorii social-democrați ai unor județe populate de români, și ei, precum toți ceilalți trăitori în patrie, chinuiți de aceleași tare, neîmpliniri și terori sociale.

Fără să mai vorbim despre faptul că inutilele „cuvântări” ale reprezentanților leadership-ului partidului din Kiseleff seamănă izbitor cu acelea ale vechilor activiști comuniști, pe care, dacă îi iei în seamă, nu faci decât să-ți coafezi și mai tare cârlionții părului „din cap”.

Între altele, șeful CJ Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a reamintit ieri, vorbind despre nevoile cărășenilor – pesediști sau nu – în prezența lui Daddy, care le e baci și le-a fost oaspete, că li s-a promis și oamenilor din zonă un drum expres care să traverseze județul, măsură care ar duce la decongestionarea drumurilor din Caraș, extrem de aglomerate. „Drum care nu a fost început nici în ziua de azi”, a spus Hurduzeu.

Toate bune, câtă vreme șeful cel mare a ajuns, în sfârșit, în județ și e de la sine înțeles că dorește să cunoască realitatea din teren, spre a ajuta comunitatea într-un fel sau altul.

Numai că, ce să vezi? Niciodată, noaptea minții unora nu se lasă stinsă de zorii unei alte energii.

Așa că secretarul filialei, Ioan Chisăliță, unul dintre deputații rămași în PSD după defectarea altor aleși „infiltrați de statul paralel în partid” și plecați la ProRomânia, la ordinul serviciilor și al lui Ponta – după cum crede Liviu Dragnea – a divagat pe temă: „Dacă în guvernarea tehnocrată făceam drumul în 6 ore – probabil, pe cel de la București, la Reșița , n.a. –acum fac acest drum în 8 ore. Pentru că PSD a luat măsuri care au dus la creștere economică, sunt foarte multe camioane și alte mașini care au făcut ca aceste drumuri să fie mult mai circulate„.

Ei bine, dacă exact în acele momente, n-aș fi fost blocat în traficul infernal și mizerabil din București, iar un văr de unchi din țărișoară – cu care mi-am omorât timpul, vorbind la telefon, înghițiți, amândoi, în nemișcarea roților de pe drum – nu mi-ar fi relatat același calvar, întâmplat în urbea lui, m-aș fi amuzat, poate, de prostia ticăloasă a explicațiilor liderului PSD din județ – iar județul ar fi putut fi oricare din țară – și aș fi trăit/murit la fel de prost ca până mai ieri.

Numai că, sufocat de noxe, prins între mașinile blocate pe bulevardele Capitalei, în plin concurs de-njurături – de morți, de vii, de anafure, de gâți, de cruci, de rude, de exemplu – declanșate la auzirea spuselor individului, ni s-au întunecat mințile și – Slavă Domnului! – bine că individul era scăpat din traficul altui județ, departe, n-am secretat doza necesară de umor, care să mă facă „să mai râd”.

Cât de lipsit de simțul măsurii, ca să mă exprim cu bun-simț, trebuie să fii, ca să afirmi una ca asta?! Cât de proști trebuie să-ți pară românii de pe urma votului cărora trăiești ca în sânul lui Avram – și cărora le ceri, și astăzi, votul de încredere – fără să întreprinzi/realizezi nimic pentru ei, în meleag, oameni care te-au cântărit până la urmă la adevarata-ți valoare, primindu-te în orașe-reședință de județ cu tipsii pline de rahat turcesc?

Cât de lipsit de respect să mai fii, când le spui acestor oameni că trăiesc prost, jalnic, mizerabil, pentru că „PSD a luat măsuri care au dus la creștere economică„, implicit la bunăstarea lor?

Că tot ceea ce văd și simt e invers decât adevărul gol-goluț?!

Ei bine, pentru asta am ales să scriu, astăzi, în loc de situația României în cel de-al 89-lea an de la nașterea lui Ion Iliescu – o temă, evident, interesantă – despre trepădușii care i-au ținut în funcții, de-a lungul timpului, pe primul președinte, pe Gherman, pe Năstase, pe Văcăroiu, pe Ponta, pe Dragnea și pe toți ceilalți, cu părerea fermă că românul, fiind prost și manipulabil, poate fi dus de nas la infinit.

Rușinos și condamnabil!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Pescobar a fugit din România! Unde a plecat Paul Nicolau, după ce ANPC i-a închis...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
Masacru într-un oraș italian. Un inginer și-a măcelărit familia și a lăsat bilete în care...
Cum face amor, la 85 de ani, Jane Fonda: 'Îmi pun picioarele după...'
Cum va fi vremea în iarna 2023-2024 în România. El Nino aduce ninsori consistente, iar...
Amenzi colosale pentru românii care își remorchează mașinile. Cât te costă o astfel de greșeală?
UPDATE/FOTO/VIDEO - O tânără a fost descoperită decedată pe o plajă din Mamaia. Ea a...
Cine este amanta lui Călin Donca „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția”...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
IREAL! Notă de plată de 2.612 ron la restaurantul Taverna Racilor al lui Pescobar. Doar...
SECRETUL diamantelor! Cum știi că ce ai cumpărat NU ESTE doar un FALS?
GAME OVER, HALEP! A venit și suspendarea numărul 2. Câți ani a primit acum
A murit un actor din Harry Potter. Boala care i-a fost fatală
Unde și-a cunoscut Alex Ashraf presupusa amantă. Ce declarații neașteptate a făcut Oana Zăvoranu: „Să...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: Ai iubit-o mult? Bulă: Sigur, dormeam la altele ca să...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...