„Demersul abject” al ministrului Carmen Dan

Demersul abject al ministrului Carmen Dan
Publicat: 09/01/2019, 22:47

Astăzi, mă văd nevoit să înfierez, în contrapartidă, agitația și isteria verbală, caracteristice comportamentului de secretară de școală „de pe la Videle”, al seraficei doamne Dan, o ființă cu cafeaua de dimineață nebăută la timp.

Pentru istorie și pentru fanii acestei științe aflate pe punctul aneantizării ei, ca (și) consecință a umilirii dumisale în programa școlară românească, am să redau fulminanta postare de pe Facebook – cu referire la președintele țării noastre, Klaus Iohannis, un român ales la post de peste șase milioane de compatrioți, recte, de două ori mai mulți decât tagma alegătorilor întregii mase pesediste (tautologic spus, „la un loc”) – a ministresei: „Atât poate… (Iohannis – n.a.) din frustrare, din disperare, din ambiție bolnăvicioasă– zice, doamna „doctor” Dan, de nervi. Indiferent ce îl mână în luptă (cum ar fi, de exemplu, vrerea alegătorilor săi – n.a.) pe președintele țării, efectele blocării constante a oricărui demers, fără niciun temei legal (altul decât legea, în litera și spiritul ei – n.a), se răsfrâng asupra românilor!”.

Nu mai inserez textul, în continuare, întrucât acesta este o frondă pe față la analfabetismul funcțional al premierului.

Intifada verbală, redată mai sus, a fost generată de contestarea la CCR, de către Klaus Iohannis, a Statutului polițistului (român), pe motiv de folosință a dispozitivelor cu electroșocuri, de către organe, precum și de posibilitatea pătrunderii acestora în domiciliul cetățeanului.

Declarându-se contrariată de inițiativa Cotroceniului, după ce și-a exprimat surprinderea față de modul cătinel de a gândi, al președintelui, Carmen Dan, acest Usain Bolt al spiritualității Internelor autohtone, a continuat pe temă, cu o frecvență și mai intempestivă.

„Mi-aș fi dorit să vă fi preocupat (domnule președinte – n.a.) atât de mult Poliția Română și atunci când polițiștii au fost omorâți, cu sânge rece, în misiune. Vă mai amintiți de polițistul Sorin Vezeteu? Familia lui și, din păcate, multe altele asemenea ei, așteaptă de la noi măsuri pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete. (Ca și când președintele ar fi redus efectivele Poliției și i-ar fi lăsat neînzestrați și neînarmați pe polițiști…)

Concluzia?! Două!

Prima: reacția lui Dumitru Coarnă – „Eu deja lăcrimam când am auzit cu câtă vehemență ne apără doamna Carmen Dan drepturile. Deja intrasem într-o anumită stare de emoție! Sunt elemente aflate în reglementare, care aveau probleme de aplicare. De exemplu, pătrunderea într-o locuință unde se pune în pericol viața ori integritatea personală e reglementată în Constituție. Doamna Carmen Dan, decât să se umfle așa, mai bine citea în profunzime, că e mai înalt scaunul decât teancul de cărți pe care le-a citit. A făcut rău acestei legi!” a spus liderul sindical.

A doua: reacția lui Marian Godină – „Îl ceartă doamna ministru pe președintele republicii și dă cu el de pământ de mă face să-mi crească inima. Chiar își începe postarea cu sintagma „atât poate” ceea ce mă face să cred că nu doamna ministru a scris, pentru că probabil ar fi scris „decât atât poate”.

Aflu astfel de ce eu, ca luptător în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, am un pistol fabricat în România anilor ”90, care de multe ori se blochează la trageri și pe care îl port într-un holster cumpărat de mine de pe un site. La fel cum mi-am cumpărat și genunchierele și cotierele. Și cum mi-am cumpărat ochelarii tactici. Și mănușile tactice. Și ghetele. Și cagulele.

Aaa… de fapt cum mi-am cumpărat tot echipamentul. Chiar și pantalonii, bluza, tricourile, centura, cureaua pentru arma principală (și ea mai bătrână decât tata).

Am primit de la Poliție doar vesta antiglonț, casca balistică, un baston telescopic și cele două arme. De un an și trei luni, de când sunt la SAS, am tras cu ele exact de 3 ori. Pentru că nu e muniție. Noroc că e un poligon privat în Brașov, unde cu 150 de lei, poți trage vreo 50 de cartușe, cât să nu uiți, dar nici atunci nu o poți face cu arma ta de la serviciu. Bine că băieții de la SAS sunt pasionați și bagă bani în meseria asta.

Vestea bună e că, așa cum prevede programul de guvernare, polițiștilor li se vor mări salariile de la 1 ianuarie. Vestea proastă e că mărirea, deși a sunat pompos prin presă, de ajunseseră polițiștii să fie invidiați, va fi în jur de 100 de lei, poate nici atât.

Măcar am aflat azi că tot ce am scris mai sus e din vina președintelui. Doar că nu prea cred. Eu cred că e „decât” din vina dumneavoastră, doamna ministru, iar faptul că în postarea dumneavoastră aduceți vorba de un coleg mort în timpul serviciului, reprezintă pentru mine cel mai abject mod de a vă duce luptele politice.

Și că să nu se înțeleagă greșit, nu, eu nu vorbesc în numele polițiștilor și nu reprezint pe nimeni în afară de propria-mi persoană: Nume: Godină. „Pronume”: Marian,” sună textul polițistului.

Despre unele dintre acestea, postate azi de Godină, lucruri de care ministrul Dan habar n-are, am scris în urmă cu o lună, când, practic, n-a interesat pe nimeni. În consecință, n-are nici un rost să reiau tema.

Eu am vrut să scriu „decât” de invective la nivel înalt.

Cât despre postarea lui Godină, aș spune că sunt de acord, sută la sută, cu polițistul-incomod, acolo unde remarcă el referirea ministrului la moartea polițistului Sorin Vezeteu, ca element al luptei politice: este, cu adevărat, un demers abject.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului