Eu nu mai #rezist cu jointurile-astea!

Redactor:
Marian Sultănoiu
Eu nu mai #rezist cu jointurile-astea!
Ei, bată-ne norocul să ne bată! Păi, dacă în 30 de ani de „democrație originală" n-am reușit să trecem de nivelul mineresc, nici n-o să mai trecem vreodată. Cred...

Ia uite!

Miner de la Mineriadă: „Am găsit la PNȚ-eu droguri, armament, muniție, mașină de scris automată… Tipărit bani la PNL…”.

Dragnea din „Țara lui Liviu Dragnea”: „Am citit foarte multe postări ale unor oameni care au fost la mitinguri, oameni tineri, unii susținători ai PSD, alții nu. Toți spuneau, pe lângă alte lucruri, privirea pe care o aveau acei oameni, acei bătăuși, o privire plină de ură, cu ochii injectați. Nu știu, nu am stat lângă ei, dar am văzut când se vorbea în grupul #rezist de jointuri. Sigur că te duci cu gândul acolo. După aia întreabă de ce să nu lăsăm țara pe mâna lor? Poți să lași țara pe mâna unor astfel de oamenii? Adică ne gândim și la viitorul acestei țări”.

Iordache dintr-o „Altă întrebare”: „Este un comportament anormal, cred și eu că am văzut că la anumite manifestări au fost plicuri cu droguri, oameni la care există suspiciunea că într-un fel sau altul au fost motivați. Acest comportament anormal îmi lansează suspiciunea că acești oameni, dacă nu au fost plătiți de cineva, au alte resorturi pentru astfel de comportament”.

Carmen Dan de la Interne și Terapie Intensivă: „Aș putea spune chiar că, dacă facem o analiză, o să constatăm că din anii ’90 nu au mai fost cazuri în care să întâlnim manifestații și contramanifestații în același loc. Iar acest lucru l-a avut în vedere și legiuitorul când a dispus modul de organizare a acestor adunări publice. Eu vreau să fac un apel să conștientizeze cei care gândesc că în acest fel se pot manifesta, că de la violență verbală la violență fizică este doar un pas, iar noi nu avem de gând, sub nicio formă, să încurajăm lucrul acesta. (…) În acest moment, structurile de poliție și structurile de jandarmerie, cele care au intervenit, fac o evaluare serioasă, vizualizează imagini și identifică persoane pentru a putea face ceea ce dispune inclusiv codul penal. Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza parchetul competent deoarece cred că este evident pentru toată lumea că au depășit planul contravențional și au trecut în cel penal„. (Alo, să vină Dăncilă, profa de română, că de la profa de chineză, doamna Dan, nu înțelegem nimic).

Sigur-sigur e doar faptul că trăim, fără întrerupere, într-o „bulă de timp”, ca-n „Ziua cârtiței”. Ne culcăm, seara, în democrație și ne trezim dimineață de dimineață, în plină mineriadă.

Păi atunci, să se autosesizeze minerii, și să vină, pentru ca să facă ordine, întrucât, așa, cu miting și contra-miting nu se mai poate, e limpede.

Doar câteva întrebări aș mai avea de pus – deoarece port barbă, și, aflându-mă, oarecum pe stradă, e posibil să mă trezesc cu vreo bâtă-n dinți din partea protestatarilor anti-PSD, vorba lui Dragnea – pentru a afla răspunsurile pe care mi le vor pretinde jandar”ul/minerul/”badigardul”-interlop, în timp ce-mi vor întinde creierii pe asfalt. Tango!

Și anume: în ce cadre (video, audio, morse, citit buze) s-au văzut, când se vorbea, respectivele jointuri invocate de Dragnea? De unde cunoaște Iordache, așa bine-bine, cum arată „plicurile cu droguri”? Dacă se strâng grupuri de oameni (flashmob, gen) care s-au săturat să-și plătească impozitele și, din respectivii bani, unii să se plimbe prin țară, cu autobuzele comunității, de la un miting PSD la altul, se pune că e contra-miting organizat? Dacă un trecător exasperat de unele aspecte, trecând pe stradă, i se-ntunecă mințile și strigă/”huiduie”/fluieră/scuipă… coji de semințe, se consideră injurie? Dacă există un om, un singur om, care va mușca mâna ce l-a hrănit, precum marinarul din Constanța, și va vitupera, astfel, față cu vreo câțiva aleși PSD, întâlniți într-un parc, în campanie: „Ce faceți aici, dom’ primar? Ce v-a împiedicat în toți acești ani să reparați acest parc? Ați fost atâția ani viceprimar, apoi primar, de ce n-ați făcut? Ce v-a împiedicat să faceți acest parc cum trebuie, atâția ani, cine v-a împiedicat!? Nu mai furați, vă spun eu, lăsați-vă de furat! Construiți și oamenii vor avea de muncă, vor avea bani, nu vor avea nevoie de ajutoarele voastre”, va fi depășit el, atunci, planul contravențional, trecând în cel penal – cum frumos spunea Carmen Dan – sau nu. Și dacă nu, de ce nu?!

Ce, pentru el nu se aplică, ferm, tot mai laxa democrație PSD? Nu?!

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
George Burcea o face praf pe Andreea Bălan! Ce mesaje i-a trimis artista lui Keo...
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Ce avere are, de fapt, Gigi Becali! Bombă: îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce...
Se ridică RESTRICŢIILE în România! Anunţul făcut în urmă cu puţin timp
CORONAVIRUS 18 aprilie. Situaţia pe judeţe. Doar 5 judeţe au peste 100 de cazuri noi....
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Dragostea pentru muncă, dusă la extrem. Un tată și-a botezat copilul „Departamentul de Comunicare Statistică”
George Burcea o face praf pe Andreea Bălan! Ce mesaje i-a trimis artista lui Keo...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Record pentru toți românii care au astfel de pensii: nu s-a mai întâmplat așa ceva...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide