Guvernul care și-a luat „ignore”

Guvernul care și-a luat „ignore
Publicat: 12/07/2017, 22:08

Anume că, după întâlnirile pe care premierul român le-a avut, ieri, la Bruxelles, cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, precum și cu cel al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, niciunul dintre cei doi – și nici reprezentanți de-ai lor -, n-a simțit nevoia să iasă în conferință comună de presă cu șeful Executivului de la București.

De ce? Păi, îți vine peste mână să răspunzi întrebărilor jurnaliștilor, la modul: „I-am sugerat premierului Tudose să lase Justiția să-și facă treaba, acolo, la ei, la București” sau „I-am cerut domnului Tudose să lase economia să funcționeze, dacă tot se mișcă, nu care cumva să o distrugă prin aplicarea unor noi impozite cu consecințe financiare imprevizibile” sau „Nu, nu, desigur, nu noi suntem guvernanții de la București, nu decidem noi politicile României, ci domnii Tudose și Dragnea…”.

Nu-ți poți asuma, pe șleau, toate schimbările de macaz pe care oficialii români sunt nevoiți să le facă la Bruxelles – dacă mai vor să aibă, și pe viitor, un dialog cu cineva din Europa -, ca pe urmă să-ți asumi și eventualele eșecuri „realizate” prin aplicarea unor sfaturi rezonabile de către diriguitori naționali, uneori complet nerezonabili.

Ce vreți exemplu mai pitoresc decât faptul că, exact la întoarcerea sa din Europa, unde i s-a cerut s-o ia mai ușor cu Justiția pe scări, aflăm că, fix acum, guvernul Tudose lucrează la un proiect de lege al cărui text precizează că persoanele care au suferit condamnări penale pot face parte din Guvern, dacă au fost reabilitate. (Sigur, măsura vine, rapid, să pună în practică decizia CCR, potrivit căreia pot deveni miniștri persoanele care au fost reabilitate, amnistiate sau dacă fapta pentru care au suferit o condamnare a fost dezincriminată).

Asta, ca răspuns dat președintelui Consiliului European, Donald Tusk, care tocmai postase pe contul său de Twitter o fotografie de la întâlnirea cu Tudose și colegii din delegația României, la care atașase și următorul mesaj: „Întâlnire cu premierul Tudose. Am subliniat valorile UE și așteptările pe care le avem de la societatea românească în lupta împotriva corupției”.

Acum, nu știm dacă premierul român a promis că va ține cont de sfaturile liderilor europeni, doar ca să scape de gura lor și să poată pleca acasă cu fața curată, sau chiar are în intenție să-și țină cuvântul dat, renunțând la o parte din noile măsuri apărute în programul de guvernare revăzut și adăogit.

Numai că, pentru asta, rămâne să-l convingă și pe Daddy, ca nu cumva, aplicând de propriul cap sugestiile șefilor UE, să trăiască revelația lui Grindeanu: să se transforme, peste noapte, din „cel mai bun” premier, în „cel mai slab/prost/neimplicat” șef de executiv.

Mai ales acum, că Dragnea e sensibilizat și complet dat peste cap de campania lui Soros, îndreptată împotriva sa și a PSD.

Apropo de asta, miliardarule și el bulversat de virulența campaniei declanșate la adresa sa de guvernul Orban. „Suntbulversat de modul în care regimul actual ungar folosește imageria antisemită în cadrul campaniei sale deliberate de dezinformare”, a transmis Soros, printr-un comunicat – potrivit AFP.

Slavă Domnului că s-a oprit la Budapesta cu surprinderea și n-a ajuns la București.

Asta ne-ar mai fi trebuit, să fim acuzați și de antisemitism

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Ion Țiriac are o avere de peste un miliard de euro, dar cheltuie pe mâncare...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Liviu Vârciu a ajuns de URGENȚĂ la SPITAL
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie timp de 14 zile. Măsura ȘOC anunțată de Alexandru Rafila
Șoc în România! Decizia luată de KLAUS IOHANNIS! Este absolut revoltător. Președintele a semnat
Raed Arafat, anunț sumbru pentru români. Nimic nu îi mai poate sta în cale. În...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...