Obligațiile lui Constantin

Obligațiile lui Constantin
Publicat: 21/05/2017, 23:14

„Le mulțumesc celor care în urmă cu câteva zile au părăsit ceea ce a mai rămas din ALDE astăzi. Am văzut că sunt și alți colegi din țară care m-au sunat și care vor să mi se alăture. Eu am mai spus și în urmă cu câteva săptămâni: e o presiune destul de mare a colegilor care au fost alături de mine în cei șapte ani cât am condus partidul și care astăzi nu se mai regăsesc și vor să formăm un alt partid, o altă formațiune politică. E deja o obligație pentru mine și îi asigur că nu îi voi dezamăgi în zilele următoare”, a explicat Constantin, unei agenții de știri, zgomotul de ciocan, tot mai persistent în arealul politic.

E de la sine înțeles că un PC mort și reinstalat, împăiat, în vitrina politică – oricum s-ar redenumi el -, nu i-ar mai interesa, astăzi, nici măcar pe graurii care au invadat livezile de cireși dați în pârg.

Cu totul altceva ar fi, însă, dacă vocalul inamic al lui Dragnea, fostul premier Victor Ponta, ar apărea, ca divele, la rampă, îmbrăcat în paiete și sclipici, imediat după gong – cică fostul lider PC ar fi gata cu noul partid în vreo două-trei săptămâni -, pe scena reconstruită din materialul foștilor conservatori.

Apariție foarte posibilă într-un orizont oarecare de timp, câtă vreme Ponta ar fi declarat că nu mai simpatizează cu partide „trădătoare”, gen formațiunea lui Diaconu, devenit „prietenul lui Dragnea”, ci că bate și el câteva cuie la lucrarea lui Constantin, așa cum a făcut-o în 2014, când l-a ajutat pe Tăriceanu să-și facă PLR.

Altfel, e limpede că „Victoraș de pe făraș” continuă să joace la două capete, declanșând atacuri tot mai contondente la adresa actualului lider PSD, susținându-l, în paralel, pe Sorin Grindeanu în războiul surd pe care îl duce cu Dragnea, cu intenția cristalină de a adânci breșa deja apărută în relația celor doi, veghind asupra social-democraților care au făcut (și continuă să facă parte) din echipa sa de rezistență.

Fie îi reușește manevra și compromite, în timp, imaginea, implicit poziția la vârful formațiunii, a inamicului Dragnea, fie acesta din urmă va exploda la un moment dat, și-l va exila din Kiseleff pe neliniștit, trimițându-l direct la cârma partidului lui Constantin.

Într-o atare situație, există posibilitatea ca în echipa care se coace, să apară oameni noi, parlamentari, baroni teritoriali și șefi de filiale, vechi „colaboratori” ai fostului lider social-democrat, atât din PSD cât și din ALDE, de ce nu, din PMP.

„E un proiect politic la care lucrăm și îl vom prezenta în scurt timp. Deocamdată vreau să le mulțumesc tuturor care și-au manifestat deja adeziunea față de un proiect care încă nu este prezentat public. (…) Sunt variante la care lucrăm, deocamdată suntem în analiză și lucru”, a promis Daniel Constantin.

Abia după aia vedem dacă are sau n-are rost…