Orban, atacat cu fake news

Orban, atacat cu fake news
Publicat: 07/07/2018, 08:16

Nu există vreo declarație a liderului PNL, care să te lase indiferent, care să nu te atingă. Iat-o pe ultima, venită ca răspuns la întrebarea: „Aveți informații că se încearcă schimbarea dumneavoastră din funcție?”. „Asta este o glumă. Vă veți lămuri, pentru că de o lună de zile, PNL este sub un bombardament informațional care este compus din fake news, știri false care nu au absolut nici un fel de fundament în realitate, care nu se bazează, de fapt, pe demersuri reale. Partidul Național Liberal este unit, Partidul Național Liberal este puternic, iar conducerea aleasă la Congres acționează în conformitate cu mandatul care i-a fost încredințat de Congres”.

Iar declarația are și un apendice, drept răspuns la întrebarea: „Va fi convocat un Congres extraordinar, în cadrul următorului Consiliu Național?”. „Până în acest moment, nu a cerut nimeni Congres extraordinar, eu cel puțin nu știu să fi existat o asemenea voce în partid”, a susținut Orban. Apoi a adăugat că numai și numai alianța PSD-ALDE, care produce fake news-uri, fără fundament și pe bandă rulantă în laboratorul de specialitate, este de vină.

Iată o piesă din producția de fake-uri: „PNL și-a desemnat viitorul premier în persoana mea”, a declarat zilele trecute liderul liberal, Ludovic Orban.

Și încă una: „Partidul Național Liberal organizează un miting în Piața Victoriei, marți, de la ora 19.00″, demers care reiese din textul unui mesaj intern, semnat chiar de liderul din Modrogan, care sună așa: „Bună seara. Vin cu rugămintea către dumneavoastră de a participa marți, ora 19.00, la protestul organizat în Piața Victoriei. Participarea dumneavoastră este importantă pentru România și pentru PNL. Ne întâlnim toți la sediul PNL din Aleea Modrogan, ora 18.45, pentru a merge împreuna la protest. Ludovic Orban”.

Zis și făcut!

În ziua următoare „rugăminții”, același Orban: „Dați-mi voie să dejoc manipularea făcută pe unele televiziuni care au prezentat ceea ce s-a întâmplat în Piața Victoriei ca pe un miting al Partidului Național Liberal. Vreau să informez telespectatorii care ne urmăresc că nu am organizat niciun miting, am decis ca deputații și senatorii PNL, alături de membrii conducerii partidului, care nu sunt parlamentari, alături de consilierii generali, locali din București și de președinții de sectoare, am decis să fim în Piața Victoriei fără să facem niciun fel de organizare a vreunui eveniment, pentru a ne manifesta solidaritatea”.

La mitingul organizat de șefu”, ca urmare a mitingului organizat de PSD, au participat câteva zeci de oameni.

Și a treia: „Moțiunea de cenzură, intitulată „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgență națională!”, inițiată de PNL și susținută de USR și PMP, a fost respinsă”.

Aș putea continua, dar mă tem că va-nsera și mai pierdem vreun miting organizat, cu ștaif, de conducerea liberală, vigilentă și intransigentă, ca urmare a votului dat de majoritate pe Coduri.

Și ce m-a mai surprins în declarația lui Ludovic – zice: „Partidul Național Liberal este unit, Partidul Național Liberal este puternic, iar conducerea aleasă la Congres acționează în conformitate cu mandatul care i-a fost încredințat de Congres”.

Alo, domnule Orban, despre PNL din Modrogan nr. 1 vorbiți? Sau despre vechiul partid al Brătienilor? Întrucât creați confuzie. PNL-ul dumneavoastră nu este nici unit și nici puternic, iar despre conformitatea cu mandatul încredințat de Congres, ce să mai vorbim, că nu se vede nimic.

Și în legătură cu nelămurirea dumneavoastră, și anume că, „până în acest moment nu a cerut nimeni Congres extraordinar sau eu cel puțin nu știu să fi existat o asemenea voce în partid”, vă aduc frugal la cunoștință că vocea pe care n-o auziți de ceva timp (una dintre voci, cea mai sonoră) este cea a lui Viorel Cataramă.

Câțiva au auzit-o.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului