Procuratură contra Miliție

Procuratură contra Miliție
Măcar poza e acum cât se poate de clară.

Măcar poza e acum cât se poate de clară.

– Guvernul Ponta încearcă, prin orice mijloace, folosind Internele și Administrația, să obțină numărul magic pentru validarea referendumului. Ca susținere psihologică se bazează pe cei 7,4 milioane de oameni care au votat împotriva lui Băsescu.
– Băsescu se străduiește să blocheze tentativa USL folosind teroarea Parchetului și a interceptărilor livrate presei. Ca susținere psihologică se bazează pe faptul că un cașalot ca Adrian Năstase e la Jilava, deci orice demnitar se poate închipui pe sine în dungi.

Ambele tabere își demonstrează înverșunarea dementă când cad în grotesc: Guvernul vrea să numere morții din poartă în poartă, cu ajutorul „vecinilor de nădejde”, Înaltul Parchet le ia la scărmănat pe miorițele lui Mazăre.

Un război vechi, datând dinainte de `89, care a încăierat Partidul cu Securitatea, Securitatea cu Armata, Serviciul „Doi și-un sfert” cu SRI ș.a.m.d.,  a ajuns acum în faza Procuratură contra Miliție.

Urmează, marți, meciul galacticilor, Curtea Constituțională contra Curtea Constituțională, cu Parchetul la ușă.

Nu sunt în stare să mai sper decât un  singur lucru:  că în bătălia asta scelerată, fără arbitru, fără reguli, fără limită de timp, nu vom ajunge să ne luăm de piept  român cu român.

Inchide