PSD, o victimă colaterală

PSD, o victimă colaterală
Publicat: 15/11/2017, 19:43

Potrivit textului ordonanței de începere a urmăririi penale împotriva lui Liviu Dragnea, în dosarul „TelDrum”, una dintre mai vechile noastre cunoștințe social-democrate, Dan Șova, amic cu fostul premier, a declarat următoarele despre relația TelDrum-Dragnea: „Noi nu aveam o convingere, noi știam că Tel Drum-ul este al domnului Dragnea, iar domnul Dragnea a spus de mai multe ori personal că aceasta companie este a lui, chiar a formulat «Știi că este a mea!». Nu se discuta la colțuri că TelDrum este a lui, asta ar fi fost o legendă urbană, nu. TelDrum era a dânsului. (…) Până în 2012 pentru mine era notoriu că TelDrum era a lui Liviu Dragnea, după 2012 a devenit o certitudine. Până în 2012 toată lumea știa că forța politică a lui Liviu Dragnea se baza și pe faptul că Tel Drumul era a lui, la nivelul județului Teleorman”, a declarat Șova, dacă înțelegeți…

Adică, lovitura sub centură: „Noi nu aveam o convingere, noi știam că Tel Drum-ul este al domnului Dragnea!”, zice fostul ministru, în calitate de martor, cu aerul că face parte dintr-o organizație („știm noi…”) care e beton în chestiune.

În calitate de demnitar, coleg și pesedist, a fost îndurerat la bască de posibilitatea ca, la un moment dat, tot ce știau „ei” despre toți ceilalți, și se făceau că nu știu, să se cronicizeze/infecteze și să devină prilej de acuzații extrem de grave direcționate împotriva partidului în general.

De ce oare?! Poate doar pentru faptul că, potrivit amicului Ponta, acesta și „camaradul Liviu” făceau parte din echipa pofticioșilor degustători ai pomenilor porcești, alături de personaje celebre, pe sistem?

Sigur, e vorba implicit despre interese conjuncturale și muțenii mutuale, căci nici cu tandemul Ponta/Șova nu mi-e rușine, în aceeași măsură în care nu mi-e rușine vizavi de colaborarea lui Dragnea cu sistemul.

Este interesant că doi „ai lor” se luptă, astăzi, cu unul „al lor”, pe față/la baionetă/pe viață și pe moarte.

Ia uite ce spune Ponta: „Zice că nu s-a întâlnit cu Kovesi? Îi aduc eu poze de la întâlniri, de la vreo 20 de întâlniri. Au fost mai multe întâlniri, și la K2, și la T14”.

Și continuă: „Eu cred că astăzi când vorbim, domnul Dragnea a făcut un blat cu Klaus Iohannis: să nu-i facă probleme la prezidențiale și domnul Dragnea să păstreze guvernarea. E un blat care face rău României și din care Dragnea va avea de pierdut. Domnul Iohannis se alege președinte, iar domnul Dragnea cu TelDrum și insula Belina”.

Și tot el postează pe Facebook: „Cea mai mare ticăloșie a oamenilor „Cartelului de la TelDrum” este să pună semnul egal între Dragnea și PSD / eu sunt revoltat de această minciună și voi lupta cu toate puterile contra sa. (…) Cei care luptă zi de zi la televizor contra „Sistemului” știu bine că Dragnea este veriga slabă a acestei lupte și principala piedică în adoptarea unor legi care să oprească abuzurile și persecuțiile politice / timp de un an Dragnea a avut toată puterea și nu a făcut decât să își negocieze cu Sistemul propria lui protecție și propriile dosare (dacă nu intervenea OLAF, și acum el era foarte bine) / cât timp Dragnea va fi Președinte al Camerei Deputaților „Legile Justiției” nu vor putea fi adoptate iar adversarii au cel mai simplu și clar argument : „Dragnea schimbă legile nu ca să îndrepte lucrurile, ci ca să scape el și TelDrum!”.

Deci, ce spuneam?! Doi oameni, prieteni între ei și cu sistemul (potrivit dovezilor clamate de Ponta), și susținătorii lor, s-au luat la ceartă, pe bune, unii cu ceilalți. Oamenii se dau în gât, oficial, la DNA, și de amorul artei, la televiziuni, se acuză de blat cu președintele, se dau de ceasul morții de grija PSD, deși nimănui nu pare să-i mai pese.

Ponta concluzionează: „Apariția OLAF (Oficiul European de Luptă Antifraudă) în dosarul „TelDrum” reprezintă în mod clar începutul sfârșitului pentru Liviu Dragnea și „Cartel”, pe care îl conduce încă din 2001 / dar membrii și liderii PSD care nu au fost încă definitiv corupți și compromiși au o mare șansă să elibereze Partidul de sub dominația acestui „grup infracțional organizat” înainte de o catastrofă socială și economică ca în 2009 pe care să o decontăm cu toții! (…)

Don Livio e mort de frică”.

Cum era aia? „De ce se deschid atâtea dosare, domnule Dragnea?!”. „Urmăresc să preia partidul!”. Să fi rămas Ponta în sistem, ca să reușească asta? Să țină Dragnea mai aproape, ca să contracareze?

Cu certitudine, e care pe care. PSD e victimă colaterală…