Șoigu: Rusia își încetinește în mod deliberat ofensiva din Ucraina. Care ar fi motivul

Șoigu: Rusia își încetinește în mod deliberat ofensiva din Ucraina. Care ar fi motivul
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24/05/2022, 22:18

Autoritățile de la Moscova susțin că Rusia își încetinește ofensiva din Ucraina intenționat, cu scopul de a permite evacuarea civililor din zonele de conflict.

Afirmația a fost făcută marți de către minstrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, după cum informează site-ul agenției Agerpres.

„Sunt declarate încetări ale focului şi sunt create coridoare umanitare pentru a scoate oamenii din aşezările încercuite. Desigur, asta încetineşte ritmul ofensivei, dar acest lucru este făcut în mod deliberat pentru a evita victime în rândul populaţiei civile”, a declarat Serghei Şoigu pentru presa rusă.

Rusia susține că a distrus un depozit de armament din Ucraina

De asemenea, Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că forțele ruse au lovit un depozit de arme și armament din regiunea separatistă Donețk, din estul Ucrainei, în care s-ar fi aflat proiectile pentru obuziere M777 produse în Statele Unite.

La trei luni de la începerea agresiunii militare în ţara vecină, forţele ruse încearcă să-şi apere poziţiile de la nord de Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, pregătind o nouă ofensivă împotriva oraşului Sloviansk, situat mai la sud.

Potrivit unor surse ucrainene, operaţiunile ruse din zona oraşelor Severodoneţk şi Bahmut au eşuat.