6 simptome ale deficienței de magneziu

6 simptome ale deficienței de magneziu
Publicat: 06/04/2016, 12:55

Vă prezentăm în continuare șase simptome ale unei deficiențe de magneziu:

Crampe musculare

Crampele musculare dureroase afectează 70% din populația adultă și în jur de 7% dintre copii. Lipsa magneziului afectează abilitatea mușchiului de a se contracta. Această problemă este atât de comună încât suplimentele de magneziu încep să devină din ce în ce mai recomandate de către medici.

Insomnie

Hiperactivitatea și anxietatea apar de obicei înainte de manifestarea insomniei. Magneziul ajută la relaxare și calmarea creierului. 400 de miligrame de magneziu luate în timpul cinei sau înainte de culcare pot fi de mare ajutor. De asemenea, este recomandat să includeți în dietă alimente care sunt bogate în magneziu, precum spanacul.

Migrene

Din moment ce magneziul echilibrează neutrotransmițătorii, lipsa lui ar putea cauza dureri de cap. Potrivit unui studiu, o doză de 360-600 de miligrame pe zi ar reduce frecvența migrenelor cu până la 42%.

Depresie și anxietate

Deficientța de magneziu poate avea un impact major asupra sănătății mentale. Potrivit Psychology Today, mineralul se găsește în sinapsele creierului alături de aminoacidul cunoscut drept glutamat și alături de calciu. Atât glutamatul, cât și calciul se găsesc pe receptorul N-metil-D-aspartat și acționează ca un scut. În momentul în care apare o deficiență a acestei minerale, scutul nu mai funcționează, iar calciul și glutamatul activează receptorul în mod continuu. Acest lucru poate duce pe termen lung la deteriorarea celulelor nervoase, ducând la moartea celulelor creierului.

Oboseală

Dacă să simțiși obosiți, fără energie sau slăbiți, este posibil să suferiți de deficiență de magneziu. Cei mai mulți pacienți care suferă de oboseală cronică au și lipsă de magneziu. Potrivit Centrului Medical al Universității Maryland, doza recomandată de magneziu este între 300 și 1.000 de miligrame pe zi. Trebuie să fiți atenți însă să nu luați prea mult, deoarece simptome precum diareea pot apărea, caz în care este de ajuns doar să reduceți doza.

Amețeală

Atunci când intervine o deficiență de magneziu în organism, mesajele de la nervii senzoriali ar putea să nu mai ajungă la creier. De asemenea, creierul ar putea primi mesaje de la urechea internă, pe care să le interpreteze incorect, astfel încât ați putea simți mișcare chiar și atunci când nu este cazul. Acest lucru cauzează pierderea echilibrului și amețeală, scrie healthypanda.net.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase