Avocatul Poporului extinde sesizarea din oficiu legată de cele două cazuri de meningită

Avocatul Poporului extinde sesizarea din oficiu legată de cele două cazuri de meningită
Publicat: 25/04/2019, 15:40

„Avocatul Poporului a extins sesizarea din oficiu în legătură cu alte două cazuri de meningită, face demersuri și monitorizează fenomenul. Mass-media relatează despre alte două cazuri de îmbolnăviri cu meningită. O adolescentă din Vaslui, internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, a decedat, în timp ce o altă fată, internată la Spitalul din Botoșani, tot cu diagnosticul de meningită, se află sub tratament. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și întreprinde deja demersuri în legătură cu decesul, din cauza infecției meningococice, a elevei de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București”, transmite instituția, într-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

„Conform Președintelui Societății Române de Microbiologie, doctorul Alexandru Rafila, care a acordat un interviu postului Digi 24, infecția meningococică „afectează mai ales adolescenții, tinerii, în acest interval de timp, la sfârșitul iernii, începutul primăverii. Acest lucru e documentat în statisticile organizațiilor internaționale”. Medicul Rafila a mai spus că „În România se înregistrează în fiecare an câteva zeci de cazuri. Ultima statistică, din 2017, arată că au fost 63 de cazuri și 13 decese, deci numărul de decese e destul de mare, 20% din totalul cazurilor înregistrate”, a completat sursa citată.

Joi, o elevă de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Capitală, confirmată cu meningită, a murit. Liceul a luat decizia suspendării cursurilor pentru ziua de vineri. Pentru trei dintre elevii de la liceul Gheorghe Lazăr, din Capitală, testați după ce o elevă a murit săptămâna trecută de meningită, rezultatul a fost pozitiv pentru Neisseria meningitidis, ca purtători clinic sănătoși ai virusului, transmite Ministerul Sănătății.

Adolescenta în vârstă de 15 ani din Vaslui, suspectă de meningită meningococică, a murit, a precizat pentru MEDIAFAX, directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, luni, la Bistrița, că nu se impune introducerea obligatorie a vaccinării împotriva meningitei, chiar dacă au existat cazuri de deces, deoarece numărul îmbolnăvirilor este mic. Un nou caz de meningită meningococică a fost semnalat la Botoșani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase