București: Două spitale de copii rămân fără apă caldă și căldură timp de 48 de ore

Redactor:
Nicolae Oprea
București: Două spitale de copii rămân fără apă caldă și căldură timp de 48 de ore
Începând de luni seară, timp de 48 de ore, două spitale de copii din Capitală, „Marie Curie" și Centrul de Recuperare pentru Copii „Nicolae Robănescu" vor rămâne fără apă caldă și fără căldură pentru că RADET demarează reparații la magistrala de pe „Brâncoveanu".

Spitalele „Marie Curie” și Centrul de Recuperare pentru Copii „Nicolae Robănescu” din Capitală vor rămâne fără apă caldă și fără căldură, timp de 48 de ore, începând de luni seară.

Potrivit lui Alexandru Burghiu, în prezent director general al Termoenergetica – companie care va prelua activitatea RADET, situația de la cele două spitale este cauzată de lucrările de reparații la magistrala de pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, care vine de la CET Progresul.

„Potrivit legislației în domeniu, orice spital are obligația legală de a asigura o sursă suplimentară de apă caldă și căldură, ținând cont de specificul activității. Noi ne-am deplasat vineri la aceste spitale, i-am anunțat că va mai urma o oprire și să ia măsurile necesare pentru a asigura aceste surse. Din păcate, există niște probleme tehnice acolo și chiar am oferit sprijinul pentru a le remedia, însă nu a putut fi pusă în funcțiune sursa suplimentară”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandru Burghiu.

Potrivit acestuia, amânarea lucrărilor la magistrală nu este posibilă.

„Profităm acum, pentru că încă ne permite vremea, să facem aceste lucrări. Nu putem risca să intrăm în iarnă și să crape acele conducte când e ger afară”, mai spune Burghiu.

La rândul său, contactat de MEDIAFAX, Daniel Buzatu, managerul Spitalului „Marie Curie”, a declarat că au fost deja identificate soluții.

„Ne vom descurca cu ajutorul aerului condiționat din spital, iar în ceea ce privește apa caldă, avem boilere, vom încălzi și apa. Ne vom descurca”, a precizat Buzatu.

 

Inchide