Prima pagină » Magazin » Când devine aparatul dentar o necesitate. „Dacă nu se intervine la timp, tratamentul va avea costuri mari”

Când devine aparatul dentar o necesitate. „Dacă nu se intervine la timp, tratamentul va avea costuri mari”

Când devine aparatul dentar o necesitate. „Dacă nu se intervine la timp, tratamentul va avea costuri mari
Aparatul dentar devine o necesitate în viața noastră în momentul în care dinții nu sunt aliniați corect, sunt strâmbi, înghesuiți sau distanțați. „În cazul dinților înghesuiți, apariția cariilor interdentare este considerată a fi cea mai mare problemă. De aici, afecțiunile pot să degenereze, iar gingiile să aibă de suferit. Împingerea dinților cu limba, roaderea unghiilor sau scrâșnitul dinților în timpul nopții sunt alte semne care ne anunță că este necesar să vizităm medicul specialist. O dicție incorectă este din nou de luat în seamă pentru un eventual tratament, la fel și durerile maxilarelor sau ocluzia incorectă (mușcătura adâncă). Dacă nu se intervine la timp, problemele riscă să se agraveze,. Ulterior, tratamentul va avea costuri mai mari și se va întinde pe o perioadă îndelungată de timp'', spune dr. ortodont Teodorina Secară.

În medie, un aparat dentar trebuie purtat între 12 și 24 de luni, însă acest aspect este discutabil și ține de complexitatea problemei dentare cu care se confruntă pacientul. „O persoană în vârstă va purta aparatul dentar mai mult, pentru că deplasările se realizează puțin mai greu decât la o persoană tânără. La maturitate, densitatea osoasă este intensă, ceea ce înseamnă că deplasările dinților se realizează mai greu”, mai spune dr. Teodorina Secară.

Aparatul dentar nu are vârstă, astfel fiecare persoană este liberă să-și aleagă propriul aparat în funcție de recomandarea medicului specialist și de discreția pe care  și-o dorește în legătură cu acesta. Prețul unuia poate varia între 1.000 și 6.000 de euro.

Cei mici pot opta pentru cele fixe și mobile, vizibile sau invizibile. Adulții pot alege aparate fixe, care sunt tot mai discrete, sau gutiere mobile.

1. Aparatul dentar din safir este preferat de celebritățile de la Hollywood, deoarece este transparent, fabricat din safir și se montează pe partea exterioară a dinților.

2. Aparatul dentar din ceramică are două mari avantaje: este transparent și se curăță foarte ușor.

3. Aparatul dentar din metal are scheletul vizibil, dar marele avantaj este prețul său, care duce la un tratament ieftin.

4. Aparatul dentar lingual/ incognito se montează pe partea inferioară a dinților, fiind complet invizibil.

5. Aparatul dentar mobil are structura unei gutiere transparente și poate fi îndepărtat oricând pentru igienizare.

6. Aparatul ortodontic mobil se recomandă copiilor cu dentiție temporară sau mixtă și are rol în stimularea creșterii și dezvoltării oaselor maxilare. Acesta este confecționat dintr-un plastic special și din anumite accesorii metalice”, precizează dr. Teodorina Secară, de la Dent Estet, pentru Gândul.

Copiii trebuie să facă prima vizită la medicul ortodont până la vârsta de 7 ani, cel mai târziu, dar, în cazurile speciale, tratamentul poate începe mult mai devreme.

„Aparatele dentare sunt recomandate pentru anumite grupe de vârstă: Între și 3-8 ani sunt indicate trainerele dentare, între 8 și 10 ani aparatele mobile, iar peste 10 ani aparatele dentare fixe sau gutierele estetice.

Am avut și pacienți 60 de ani care au recurs la un astfel de tratament pentru o sănătate sporită a danturii”,a precizat dr. Teodorina Secară pentru Gândul.

În general, după finalizarea tratamentului, este necesar sa purtăm o protecție (o sârmă fină ce se aplică în spatele danturii) pentru a menține dinții în noua poziție.

Igiena dentară trebuie să fie mai minuțioasă decât de obicei.”Este indicat ca periatul să o facă folosind o anumită metodă, iar periuța interdentară nu trebuie să lipsească din trusa zilnică a pacientului, astfel încât acesta să aibă dinții sănătoși, fără nicio carie. Fără o igienă în detaliu, dinții sunt mult mai predispuși la carii, deoarece în aparatul dentar rămân adesea resturi alimentare.

 Regimul alimentar se modifică puțin, pentru că este indicat să fie evitate anumite alimente lipicioase sau de o consistență dură, care pot determina dezlipirea brakets-urilor aparatului.

În plus, vizitele la medicul specialist ortodont vor fi mai dese, atât pentru strângerea aparatului, cât și pentru o monitorizare constantă a sănătății întregii danturi.

În general, după finalizarea tratamentului este necesar să purtăm o protecție (o sârmă fină ce se aplică în spatele danturii) pentru a menține dinții în noua poziție.

În concluzie, aparatul dentar nu impune nicio restricție serioasă pentru viața de zi cu zi a pacientului, ci poate o atenție sporită”, afirmă specialistul.

 

Mediafax
Dragoş Şeuleanu, fostul preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, a murit
Digi24
Reacția Beijingului, după ce Japonia a publicat imagini fără precedent cu traseele portavioanelor chineze
Cancan.ro
Americanii sunt în stare de șoc! Cine ar fi, de fapt, femeia care se afișează la brațul lui Donald Trump: 'Melania îl detestă! Este doar o
Prosport.ro
Gigi Becali a luat decizia, după plecarea lui Nicușor Dan
Adevarul
„Așa proastă nu m-am mai simțit”. Confesiunea unei antreprenoare care trimite, lunar, către stat taxe de până la 10.000 de euro
Mediafax
Putin transmite un avertisment aliaților Kievului și reiterează motivul pentru care a inițiat conflictul cu Ucraina
Click
„Am furat-o”. Marea dragoste a cascadorului Szobi Cseh: femeia de care s-a îndrăgostit nebunește când era căsătorit
Wowbiz
Ți se face pielea de găină! Mama Teodorei Marcu, distrusă de durere la aproape 3 săptămâni de când și-a pierdut fiica. Ipostaza sfâșietoare în care a fost surprinsă femeia
Antena 3
Reacție halucinantă. Directorul CFR Călători, despre casele din Dubai: „Trebuie să mor de foame? N-am 5.000, am 11.000 de euro pe lună”
Digi24
Ce venituri lunare are șeful CFR Călători: Nu sunt sărac. Nu este vina noastră că preşedintele nu are 100.000 de euro
Cancan.ro
Meteorologii Ease Weather anunță temperaturi de vară până la mijlocul lui noiembrie, în București și în celelalte orașe din România
Ce se întâmplă doctore
Lena Enache, soția fotbalistului Gabi Enache, a șocat cu ultima apariție în public. Cum arată acum blondina care l-a despărțit de prima soție
observatornews.ro
Rezultate Bac 2025. Edu.ro afişează notele la probele scrise înainte de contestaţii
StirileKanalD
Doliu în lumea medicală din România! A murit la doar 33 de ani pe tura de gardă
KanalD
Tragedie rutieră pe centura Florești–Cluj! Un bărbat și-a pierdut viața, iar o femeie luptă pentru supraviețuire, după un grav accident
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Rușii de la Lada prezintă un nou model de talia Daciei Duster.
Descopera.ro
Au privit departe în Univers și au fost ȘOCAȚI! Ce au văzut?
Capital.ro
Anunț pentru cei care stau la curte! Se elimină autorizația. Primăria nu mai vine să te demoleze
Evz.ro
Românii riscă să plătească scump. Atenție mare când pleci în concediu
A1
Delia, ipostaza incendiară în care artista se lasă fotografiată foarte rar. Ce imagini a postat din vacanță pe rețelele sociale
Stirile Kanal D
Delia a fost omorâtă! Cei doi copii ai săi au fost martorii momentelor tragice! Imaginile groazei, din locul în care femeia și-a dat ultima suflare
Kfetele
Cum arată Alex și mama Teodorei Marcu, după 3 săptămâni de la tragedie
RadioImpuls
Grădina Zoologică Romanescu din Craiova, un adevarat safari urban în inima Olteniei cu peste 272 de exemplare. Reamenajată spectaculos, cu noi habitate ce imită perfect mediul natural al animalelor, te așteaptă zilnic să îi treci pragul
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. Bulă: – Bubulino, nu-ți mai ascunde amantul în cămară!
Descopera.ro
Meta anunță schimbări: Cum vom accesa de acum Facebook și Messenger?