Copil ucrainean, operat de urgență în România după ce nu a mai putut ajunge la Kiev din cauza războiului

Copil ucrainean, operat de urgență în România după ce nu a mai putut ajunge la Kiev din cauza războiului
Sursa: Shutterstock
Publicat: 11/05/2022, 11:53

Un copil de 13 ani din Ucraina a fost operat la inimă de medicii din România. Copilul era programat la operație în Ucraina, dar războiul a făcut ca intervenția să nu mai poată fi făcută, astfel că a fost transferat în Românai unde o echipă de medici de la Spitalul de copii Marie Curie împreună cu medici din Italia l-au operat, scrie digi24.ro.

Chirurgul din Italia, Tammam Yousef, a spus că aceasta este cea de-a doua inetrvenție prin care a trecut copilul, prima fiind făcută când avea doar o lună și jumătate.

„A avut o insuficiență aortică, această insuficiență îi face să cedeze inima, cu cât cedează inima mai mult, ca și un arc, dacă se lungește mai mult, nu se mai întoarce la loc. Trebuia făcuta operația mai demult”, a spus medicul.

Mama copilului a povestit pentru jurnaliștii Digi24 că trebuia să ajungă cu fiul ei la o consultație la Kiev chiar când a început războiul.

„Cu două zile înainte să aibă loc consultația s-au auzit bombele. La început, medicul care avea grijă de noi în Ucraina ne-a spus să plecăm cât putem de repede în Polonia, doar că o organizație, tot prin intermediul acelui medic, a dat de București, și medicii din București ne-au preluat foarte repede”, a spus femeia pentru Digi24.