Nu merge să opereze pacientele prin METROU! Chirurgul FALS Matteo Politi vrea SĂ SE ÎMPACE cu victimele sale

Redactor:
Florin Zafiu
Daniel Ionașcu, apărătorul italianului Matteo Politi, acuzat că a profesat medicina fără drept, cere ca acesta să fie cercetat în libertate. Vezi de ce pretinde avocatul său că nu va opera paciente prin metrou

„Dacă pacientele nu se duceau la clinică, în mod evident nu aveau nici un pericol. Pe de altă parte, lăsarea în libertate a lui Matteo Politi nu reprezintă vreun pericol pentru vreo pacientă, pentru că nu merge să opereze prin metrou și când vede o pacientă, este cu bisturiul pe ea. Ele s-au dus la clinică la el”, a declarat Daniel Ionașcu, avocatul lui Matteo Politi.

Pagina de Facebook pe care italianul își făcea reclamă

„Domnul Matteo Politi, inculpat în cauză, a făcut o cerere de mediere autorizată, legală, față de un mediator absolut legal, prin care dorește împăcarea cu toate părțile din dosar. Motiv pentru care o cerere legală depusă e masa judecătorului ne atrage nouă consecința articolului 244 pentru care este astăzi în arest preventiv, dar nu alineatele 1 și 2, ci 3. Adică pentru infracțiunea de înșelăciune – împăcarea părților înlătură caracterul penal al faptei. Motiv pentru care nu am venit cu ideea de a spune în presă, nu a face fapte de natură verbală, ci am depus un contract de mediere semnat de un mediator pentru care s-a demarat deja procedura medierii”, a declarat Daniel Ionașcu, la ieșirea din sala de judecată.

Potrivit acestuia, victimele faptelor de înșelăciune ale lui Politi vor fi chemate pentru mediere. Ionașcu a cerut magistraților Tribunalului București înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar pentru italian. Instanța a rămas în pronunțare.

„Nu am discutat cu el dacă e dispus să plătească pentru a fi iertat, am spus doar că a început procedura medierii, ce pune mare semn de întrebare asupra arestului preventiv. El nu e arestat preventiv pentru fals, ci pentru infracțiunea de înșelăciune.(…) Până la această oră, domnul Matteo Politi nu a fost chemat pentru fals,” a precizat Ionașcu.

„A declarat că cere să se împace cu părțile, să facă pace cu părțile, că a semnat contractul de mediere. A spus că este de acord cu concluziile depuse și că regretă orice a făcut”.

Prezentă în sala de judecată, Ioana, iubita cetățeanului italian, a declarat presei că are deplină încredere în el, dar a refuzat să dezvăluie dacă s-a lăsat pe mâna acestuia pentru vreo intervenție estetică: „Nu are importantă dacă am făcut sau nu (intervenții chirurgicale la Matteo Politi, n.r.). E un doctor foarte bun, asta pot să spun. Da (are încredere în el, n.r.) De unde atâta siguranță că este un doctor fals?”

Până la urmă, argumentele subțiri ale avocatului nu i-au convins pe judecători, care au respins cererea italianului și l-au trimis înapoi după gratii.

Matteo Politi, un italian care a operat timp de câteva luni în mai multe clinici private din București, deși avea doar opt clase, a fost prins săptămâna trecută de polițiștii de frontieră de la Curtici, județul Arad, în timp ce încerca să fugă din țară. Deși încă din luna octombrie, medicul estetician Adina Alberts anunțase Poliția și Colegiul Medicilor că „Matthew Mode”, cum își spunea italianul, nu știe nici măcar să se spele corect pe mâini înainte de o intervenție chirurgicală, abia după ce cotidianul Libertatea a dezvăluit cazul, au fost luate primele măsuri. 

Reținut în tren la granița cu Ungaria, Matteo Politi a fost adus la București, unde magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, fiind acuzat de trei infracțiuni: înșelăciune în formă simplă și continuată și exercitarea fără drept a profesiei ce medic. În privința infracțiunii de înșelăciune, italianul e acuzat că a păgubit două persoane, spunându-le că este proprietarul unei clinici private și că le poate închiria un spațiu. El i-a păgubit pe cei doi reclamanți cu o sumă de bani achitată ca garanție pentru închirierea spațiului.

Pagina de Facebook pe care italianul își făcea reclamă

Italianul nu era la prima escrocherie. Deși nu a lucrat niciodată legal decât ca valet de parcare, adică parcagiu pentru vreun hotel, Matteo Politi a profitat că avea același nume de familie cu un celebru chirurg din Modena și s-a dat drept medic în Veneția, până a fost prins și condamnat în 2011, la 1 an de închisoare cu suspendare. Ulterior, italianul susține că ar fi absolvit medicina la Universitatea din Pristina, dar Camera Medicilor din Kosovo transmite că diploma pe care o flutura în fața autorităților din România nu este recunoscută. Ba mai mult, dr.Pleurat Sejdiu avertizează că italianul a încercat să păcălească mai mulți chirurgi din Pristina să se asocieze cu el pentru a deschide cabinete medicale.

În România, Politi a profitat de corupție și ambiguitatea legislativă și – prin intermediul unui avocat – a reușit să obțină un fel de „recunoaștere” a diplomei din Kosovo. Pe data de 11 aprilie 2018, funcționarii de la Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor i-au emis Atestatul de recunoaștere a studiilor, în care se menționează recunoașterea nivelului Licență și a domeniului de studii (Sănătate), dar pentru a nu fi minciuna prea gogonată, nu au menționat specializarea (Medicină), care ar fi dat posibilitatea cetățeanului italian să solicite dreptul de exercitare a profesiei în cauză pe teritoriul României.

Scrisoarea Camerei Medicilor din Kosovo

„În atestat se menționează, în mod expres: Acest atestat nu poate fi utilizat pentru exercitarea profesiei de medic și nu este valabil în scopuri academice pentru continuarea studiilor”; Titularul documentelor de studii depuse pentru recunoaștere își asumă răspunderea cu privire la autenticitatea acestora”, se arată în răspunsul trimis Mediafax de către Ministerul Educației Naționale.

Mai mult decât atât, pe 23 martie 2018, încă înainte de a primi atestatul, italianul a obținut un cod de parafă de la Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală. Funcționara care i-a emis codul pretinde că ar fi comis această ilegalitate… din milă

Cu parafa în mână și un vraf de hârtii pe care nimeni nu le-a verificat vreodată, italianul și-a deschis un cont pe Facebook, unde sub identitate falsă, „dr.Matthew Mode” a reușit să ademenească zeci de femei și bărbați, cărora le-a făcut mai multe intervenții chirurgicale în clinici de chirurgie estetică din București. Cel puțin o femeie a fost grav mutilată în urma intervențiilor sale, dar Direcția de Sănătate Publică București a deschis o linie telefonică specială, unde orice pacient operat de escroc poate da mai multe informații.

Femeie mutilată de Matteo Politi

 

Inchide