O femeie de 60 de ani cere ajutorul specialiștilor pentru a avea un orgasm „ca-n tinerețe”

Redactor:
Alexandra Mortu
O femeie de 60 de ani cere ajutorul specialiștilor pentru a avea un orgasm „ca-n tinerețe”
O femeie anonimă din Dallas, Statele Unite ale Americii, cere ajutorul specialiștilor în legătură cu viața ei sexuală deoarece îi este din ce în ce mai greu să aibă un orgasm.

Doctorul Jen Gunter explică faptul că pe măsură de femeile îmbătrânesc, intensitatea orgasmului scade iar acest lucru poate fi cauzat, printre altele, de nivelul scăzut de estrogen. Alți factori ar putea fi anumite boli și tratamentele pentru ținerea lor sub control. Însă, în cele mai multe cazuri, se poate găsi o soluție satisfăcătoare.

Recomandarea specialistului este ca, înainte de a învinui vârsta pentru scăderea intensității orgasmului, o femeie ar trebuie să meargă la doctor pentru a elimina alte cauze precum libidoul scăzut.

Schimbările care au legătură cu înaintarea în vârstă survin la nivelul mai multor organe, printre care și clitorisul. Acesta recomandă folosirea diferitelor „intrumente” ajutătoare, fără nicio jenă.

De asemenea, un alt factor care ar putea declanșa o astfel de schimbare este slăbirea mușchilor care susțin vaginul, vezica și rectumul care contribuie la obținerea unui orgasm. Acest fapt poate fi cauzat de înaintarea în vârstă sau pur și simplu nașterea. O soluție pentru aceasta problemă este practicarea exercițiilor Kegel. Unii doctori își trimit pacientele la terapeuți specializați în tratarea problemelor musculare de la nivelul pelvisului.

Pentru femeile aflate la menopauză, nivelul scăzut de estrogen poate avea consecințe sexuale din cauza încetinirii circulației sângelui, a pierderii în elasticitate a țesutului sau a lubrifierii reduse.  În astfel de cazuri, de obicei, se recomandă un tratament pe bază de estrogen, relatează New York Times

Foto: Captură YouTube

 

Inchide