Dramă în lumea muzicii: unul dintre cei mai îndrăgiți artiști gospel, mort în Germania!

Dramă în lumea muzicii: unul dintre cei mai îndrăgiți artiști gospel, mort în Germania!
Dramă în lumea muzicii: unul dintre cei mai îndrăgiți artiști gospel, mort în Germania! / Sursa FOTO: wp.com
Publicat: 23/09/2022, 11:13

O informație furnizată mai întâi pe social media a cutremurat lumea muzicii. Unul dintre cei mai îndrăgiți artiști de gospel, Martin Larbi, s-a stins din viață în Germania.

Cunoscut pentru hituri ca Medawase și Kronkron, Larbi a murit joi, 22 februarie, scrie graphic.com.

Omagii pentru unul dintre marii interpreți de muzică gospel

Nii Okai, și el o legendă a acestui gen muzical, a confirmat pe pagina personală de Facebook decesul lui Martin Larbi: „Tocmai ți-am preluat câteva piese duminica trecută și tu deja ai plecat la glorie… Ferdinand David Larbi Martinson”.

Deocamdată nu se cunosc cu exactitate cauzele morții. Ce se știe este că Larbi locuia de câțiva ani în Germania, acolo unde își formase un grup de prieteni cu care petrecea mare parte din timp.

Mulți interpreți de muzică gospel s-au grăbit să-și aducă omagiile „Regelui Larbi”. „Ești acum în prezența glorioasă și în compania lui Iehova, cu cei 24 de bătrâni, heruvimii și serafimii și deținătorii credinței. Bucură-te cu îngerii în curtea Tatălui. Nu ai făcut compromisuri și știu că te bucuri de promisiunea Sa”, au scris fanii pe pagina de Facebook a lui Martin Larbi.

Născut Ferdinand David Larbi-Martinson, regretatul Martin Larbi se descria ca fiind compozitor, chitarist, cântăreț și regizor. În calitate de compozitor prolific, el a scris multe melodii inspiratoare pentru câțiva artiști evanghelici ghanezi, dintre care unii și-au făcut un nume în muzică.

Originar din Aburi, regiunea de est a Ghanei, Larbi a studiat la New Juaben Secondary School și Kibi Training College.