Apelul incredibil lansat pe Facebook de un medic. „Nu mă mai jigniți oferindu-mi ciocolată, ouă, țuică”

Apelul incredibil lansat pe Facebook de un medic. „Nu mă mai jigniți oferindu-mi ciocolată, ouă, țuică”
Apelul incredibil lansat pe Facebook de un medic. „Nu mă mai jigniți oferindu-mi ciocolată, ouă, țuică” / Sursa FOTO: gds.ro
Publicat: 30/11/2022, 12:07

Angajat la spitalul din Satu Mare, medicul Cristian Costea lansează pe Facebook un apel incredibil: își roagă pacienții să nu îi mai ofere tot felul de cadouri și „atenții”, gest considerat jignitor.

Medicul le reamintește românilor că un asemenea comportament este deopotrivă ilegal și imoral.

Medicul Cristian Costea: „Tratamentul în spitalul de stat, GRATUIT”

Pe această cale mă alătur inițiativei recente a unor colegi și VĂ ROG, NU mă mai jigniți oferindu-mi orice fel de bun, de la bani la ciocolată, carne, ouă, țuică (și aveți imaginație bogată) după ce v-am văzut pe dumneavoastră ca pacient sau pe cineva din familia dumneavoastră, indiferent unde, în sistemul de stat sau privat! După cum bine știți, tratamentul și investigațiile în spitalul de stat sunt GRATUITE și în sistemul privat le plătiți la adevărată lor valoare de cele mai multe ori, deci nu îi nevoie să mai fiți și «atenți»!”, a scris pe Facebook Cristian Costea, medic la Spitalul Județean Satu Mare.

Potrivit acestuia, „legea este una pentru toți”, iar vina trebuie împărțită între cei care oferă și aceia care primesc „atenții” de la pacienți.

AM CONȘTIINȚĂ și îmi fac meseria așa cum am jurat și visat… Iubesc ceea ce fac, dar vă rog, nu mă obligați să urlu pe coridoare, să vă dau afară, să mă rog de voi să vă luați lucrurile acasă! Am tot ce îmi trebuie și dacă nu am o să muncesc și mai mult că să am ceea ce îmi doresc, la fel ca voi toți!

Știu ce înseamnă să nu ai (chiar știu!!!) și am început să cunosc și ce înseamnă să ai! Dacă fac anumite proceduri și la clinica privată și nu vi le pun să le plătiți, nu trebuie să va simțiți datori… spuneți un «Mulțumesc» și îmi este suficient…Dumnezeu mi-a dat întotdeauna mai mult înapoi…El știe de ce!! Mai bine insistați pentru servicii mai bune, pentru condiții mai bune atât pentru noi cât și pentru voi, pentru aparate mai performante”, a completat medicul gastroenterolog.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase