Ce a pățit o femeie care a cărat cu liftul molozul din apartamentul renovat. Polițiștii i-au dat amendă pe loc!

Ce a pățit o femeie care a cărat cu liftul molozul din apartamentul renovat. Polițiștii i-au dat amendă pe loc!
Ce a pățit o femeie care a cărat cu liftul molozul din apartamentul renovat. Polițiștii i-au dat amendă pe loc! / Sursa FOTO: afacerist.ro
Publicat: 18/11/2022, 11:07

Pentru cei care locuiesc la bloc, aruncarea molozului reprezintă o bătaie de cap suplimentară peste ce presupune renovatul unui apartament. S-a convins de asta o femeie din București care și-a povestit pățania pe Facebok. Ea s-a ales și cu o amendă primită de la polițiștii chemați de vecinii „vigilenți”.

Reclamată de vecini pentru că a cărat cu liftul molozul din apartamentul renovat, femeia trebuie acum să plătească 400 de lei amendă.

„Am primit amendă 400 de lei pentru mizeria din hol”

Pe Facebook, femeia a scris despre pățania ei, iar mesajul s-a viralizat numaidecât, stârnind aprinse comentarii în comunitatea virtuală.

Unde am greșit? De curând, am cumpărat un apartament în București, la etajul 5 al unui bloc de 10 etaje. A trebuit cojit până la placă, deoarece era îngrozitor de vechi și insalubru.

Astăzi, am chemat 3 persoane cu o dubă pentru a căra, din apartamentul în renovare, un număr de 50 de saci cu moloz și spărturi de gresie. După 30 de minute de cărat saci, cu liftul (care la nevoie era lăsat să fie folosit de locatari) am auzit scandal la parter. Era administratoarea chemată de un vecin de la parter, care striga că s-a făcut mizerie în lift și drept urmare a blocat liftul, a chemat politia și am primit amendă 400 de lei pentru mizeria din hol, praf mai ales. Urma a fi șters când terminam. Oricum am curățat.

Vecinul mi-a spus că nu am voie să folosesc liftul pentru cărat, doar pe scări, (5 etaje cu saci grei de câte 30 de kg.??? ). Că liftul este doar pentru persoane. Că cine are câini plătește în plus la lift. Că trebuia să chem de la salubritate, dar salubritatea nu intră și în bloc”, a scris femeia pe grupul Asociații de proprietari din România.

„Liftul este pentru persoane”

Mulți s-au întrecut în a-și da cu părerea, unii fiind de părere că este normal ca persoanele care cară cu liftul molozul din apartamentele renovate să primească amenzi.

„Liftul este pentru persoane, nu pentru materiale de construcții, ap. electrocasnice, mobilă etc. Din păcate ați fost amendat corect. Nu vă sfătuiesc să contestați PV-ul în instanță. Aveți 15 zile să plătiți 2000 de lei. În blocurile unde există camere de supraveghere și firme de pază angajate se oprește liftul de ori cate ori se observă astfel de practici”, a scris cineva.

Alții, s-au avântat în datul cu presupusul: „De ce ați cumpărat într-un bloc vechi? Dacă blocul era nou nu mai aveați atâta bătaie de cap cu renovarea. Nu vreau să va dezamăgesc, dar urmează să plătiți înlocuirea coloanelor de apă și a celor de căldură care sunt colmatate, repararea hidroizolației terasei și multe altele. Nu este o afacere să cumperi un apartament într-un bloc vechi!”.

„Așa este. Au dereglat multe lifturi cărând gresie, frigidere etc. Dacă știam că poate interveni Poliția, o solicităm și eu. Trebuie să plătiți oameni să care sacii pe scări”;

„50X30, ați cărat o tonă jumate cu liftul, pe bune? Urmează acum 2 tone de materiale de construcții și vreo 2 de mobilă, plus plimbări cu liftul minim 10 ori pe zi minim pentru meseriași și cumpărături scurte, livrare mâncare meseriași etc. Au ceva de plătit vecinii pentru distracția unora”.

Totuși, au existat și persoane care au venit cu soluția contestării acestei amenzi:

„1. Contestați în instanță amenda;

2. Solicitați președintelui de asociație, în baza articolului 28 din legea 196/2018, copie a tuturor hotărârilor asociației. O să plătiți copierea acestora;

3. Solicitați, în baza aceluiași articol, o copie a regulamentului asociației;

4. Faceți apoi o plângere penală de abuz în serviciu în sarcina administratorului și a agenților de poliție”.

„S-a făcut un abuz, atât din partea administratorului, cât și a poliției. Faceți contestație la amendă. Este normal să cărați sacii cu liftul. Condiția este să nu depășiți greutatea admisă. Bănuiesc că nu i-ați cărat toți odată. Și dacă s-a făcut mizerie puteați să măturați și să spălați dacă era cazul. Mai sunt și oameni plini de zel și au impresia că ei au dreptate. Cei de la salubrizare preiau sacii din față blocului contra cost”, a scris o altă persoană.

„Liftul este al tuturor proprietarilor din imobil și se folosește conform hotărârii proprietarilor, atenție, nu fiecare hotărăște ce vrea, ci o hotărâre luată în AG, HOTĂRÂRE CE trebuie adusă la cunoștința tuturor ce locuiesc în bloc. Cu liftul se poate căra și marfă fără a depăși greutatea admisă în lift, dacă hotărârea adunării generale nu a interzis acest lucru”, a conchis cineva.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Sunt cele mai scumpe mere din lume. Foarte puțini oameni și le permit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?